Történelmet írt a Hulu

Első alkalommal fordult elő, hogy egy streaming szolgáltató nyerte el a legnagyobb presztízsű díjat az Emmy Awards-on, a Hulunak A szolgálólány meséje című produkcióval sikerült ez a történelmi tett. A sorozat a legjobb dráma elismerés mellett további négy díjat söpört be múlt éjjel, de az HBO is nagy díjhalmozónak bizonyult 10 elismeréssel.

 

A Huluról és A szolgálólány meséjéről szólt az idei Emmy-díj, a legjobb dráma elismerés mellett a dráma kategóriában a legjobb színésznő, a legjobb női mellékszereplő, a legjobb rendező és a legjobb író díját is a streaming szolgáltató szériája kapta. A tavaly még a Netflix és az Amazon árnyékában szereplő Hulu számára hatalmas elégtételt jelenthet a mostani kiugróan jó szereplés, a nagy kérdés már csak az, hogy a Margaret Atwood regénye alapján készült első évad komoly sikerét – amiben meghatározó szerepet játszott, hogy számos vonatkozásában napjaink problémáira reflektált – sikerül-e majd megismételni a folytatással.

 

A Trónok harca ezúttal ugyan kimaradt az Emmy-ből – túl későn került képernyőre -, az HBO-nak mégis számos díjat hozott a 69. gála, összesen 10 elismerést söpörtek be, köztük a legjobb komédia (Az alelnök) és a legjobb minisorozat (Hatalmas kis hazugságok) révén.

 

Előzetesen sokan a Netflix-et várták az idei Emmy-gála nagy favoritjának, dráma kategóriában például három jelölésük is volt, és végül besöpörtek ugyan 4 elismerést, azonban ezek alacsonyabb presztízsűek voltak.

 

A nyertesek teljes listáját itt nézheti meg.

  • Megosztom