Többszáz településen gyorsul a net

Az MVM NET Zrt. a hazai és uniós forrásokból megvalósuló Szupergyors Internet Program keretében 7,966 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás igénybevételével végez hálózatfejlesztést 13 járás közel 300 településén. A hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps lesz.

 

Elindult a „GINOP 3.4.1-2015 számú, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” című projekt, melynek célja, hogy a kevésbé fejlett régiókban, az újgenerációs, szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal le nem fedett igényhelyek lefedése is megvalósuljon, ezáltal lehetővé téve a digitális szolgáltatások terjedését az állampolgárok és a vállalkozások körében.

 

Az MVM NET Zrt. elkötelezett a program megvalósítása mellett, melynek keretében a meghirdetett pályázaton a bajai, balassagyarmati, békéscsabai, celldömölki, devecseri, gyöngyösi, kaposvári, keszthelyi, körmendi, mórahalmi, pápai, pásztói és sümegi járásokat pályázta meg sikerrel.

 

A projekt a tervek szerint 2018 augusztusában zárul, addig a 13 elnyert járásban végez munkálatokat az MVM NET Zrt., hozzájárulva ezzel a Szupergyors Internet Program szélessávú fejlesztéseihez.

  • Megosztom