Többmilliós tét a myMangoo versenyén

Film- és műsorkészítési pályázatot indított a myMangoo online televíziós platform. Öt kategóriában lehet nevezni, 5,5 millió forint az összdíjazás.

 

A zsűrit a nézők alkotják azáltal, hogy amelyik tartalomból összesítve a legtöbb percet nézik meg, annak feltöltője nyeri a 3 millió forintos fődíjat. A kategóriák legnézettebb műsorainak készítői további 500 ezer forinttal lesznek gazdagabbak. A pályaműveket szeptember 30-ig lehet feltölteni a myMangoo oldalára. A nézők megtekintett percei a feltöltéstől számítva 2013. december 31-ig számítanak a verseny eredményébe.

 

A myMangoo célja a pályázat elindításával, hogy a profi vagy amatőr film-, és műsorkészítők megmérettessék magukat egy olyan platformon, ahol a zsűri szerepét a nézők töltik be. A magas pénzdíjjal a myMangoo a legtehetségesebb magyar alkotókat kívánja támogatni, hogy további filmeket, műsorokat készíthessenek. A myMangoo új alternatívát kínál a filmkészítésben jártas magyar szakembereknek és tehetségeknek, hogy alkotásaikért a jövőben is anyagi elismerésben részesüljenek. A pályázat célja továbbá, hogy a nézők igényes és érdekes tartalmak közül válogathassanak az újonnan indult platformon.

 

A myMangoo 5,5 millió forint összdíjazású film-, és műsorkészítési pályázatára bárki jelentkezhet, aki témájában az 5 kategória – animáció, hobbi, humor, dokumentumfilm és játékfilm – valamelyikébe tartozó alkotást tölt fel a platform oldalára. A versenyben induló alkotásokra csupán annyi korlátozás van, hogy a pályázati időszakban semmilyen más felületen ne legyen elérhető, és a feltöltő tulajdonát képezze. A verseny abszolút győztese 3 millió forintot kap, a kategóriánkénti nyertesek pedig 500-500 ezer forinttal lesznek gazdagabbak. A zsűri szerepét a nézők töltik be, ugyanis a fődíjat és a kategória díjakat az a stúdió vagy magánszemély nyerheti el, akinek az alkotásából összesítve a legtöbb percet nézték meg.

 

Minden pályázónak egységes értéket kell meghatároznia, amennyiért megtekinthető az alkotása. Erre egyrészt azért van szükség, hogy a versenyzők egyenlő esélyekkel induljanak, mert így az alkotások megnézéséről nem az értük fizetendő díj nagysága dönt. Másrészt a pályázók a verseny ideje alatt is megkapják a myMangoo díjtáblázatában meghatározott összeget a tartalmaik megtekintése után, függetlenül a verseny kimenetelétől. A pályázók előtt nyitva áll a lehetőség, hogy az esélyüket növelendő a feltöltött alkotásukat népszerűsítsék közösségi felületeken, vagy bármely más módon.

 

„A myMangoo film-, és műsorkészítő pályázatán egy alkotó tiszta versenyen mérettetheti meg magát, hiszen itt nem zsűritagok döntenek a nyertesről, hanem a nézők. – mondta el László Gábor, a myMangoo ötletgazdája. – A myMangoo amellett, hogy igényes és érdekes műsorokat kíván nyújtani a nézőknek, szeretne változtatni azon a téveszmén, hogy ma kizárólag ingyenesen lehet audiovizuális tartalmat megosztani az interneten. Célunk, hogy az alkotó, aki időt, pénzt, energiát ölt filmje vagy műsora elkészítésébe, megkaphassa az érte járó anyagi juttatást a nézettség függvényében” – tette hozzá.

 

A myMangoo egy olyan újonnan indult online televíziós platform, amelyre profi vagy amatőr alkotó egyaránt ingyenesen feltöltheti filmjét vagy műsorát. A készítő meghatározza, hogy mekkora összegért nézhetik meg az alkotását, a néző pedig eldöntheti, hogy fizet érte vagy az egyedülálló nézőtámogató rendszer keretében reklámot néz, amivel ingyenes kreditre tesz szert. A myMangoo-n a hirdető egy pozitív, a szórakozást támogató szereplőként jelenik meg, hiszen megtekintett reklámjaiért a célcsoport tagjai ingyenesen több órányi anyagot nézhetnek az oldalra feltöltött műsorokból.

 

A pályázat 2013. július 11-én indul, a pályaműveket pedig szeptember 30-ig lehet feltölteni a myMangoo oldalára. A nézők megtekintett percei a feltöltéstől számítva 2013. december 31-ig számítanak a verseny eredményébe.

  • Megosztom