Többmilliárdos nyereség a GYSEV-nél

Több mint 2,6 milliárd forintos nyereséggel zárta a 2011-es évet a GYSEV Zrt..

A GYSEV a nyereséget fejlesztésekre, uniós pályázatok önrészére, valamint a cégcsoporton belüli tőkeszerkezet optimalizálására fordíthatja – olvasható az MTI beszámolójában. A vasúttársaság összevont mérlegfőösszege 77 milliárdról 98 milliárd forintra emelkedett, szolgáltatásaikat az előző évinél 11,36 százalékkal több, 3,526 millió utas vette igénybe.

 

2011-ben a GYSEV csoport összes egysége eredményt termelt, ugyanakkor a tetemes nyereség közel 60 százalékát – a rendkívül nehéz üzletági környezet ellenére és Európában egyedülálló módon – az osztrák és magyar területen is működő cargo vállalatok termelték meg.


A vasúttársaság a 2011 évi eredményei után Magyarországon 458 millió forint, Ausztriában 780 ezer euró (mintegy 230 millió forint) társasági adót fizetett. Helyi adó kötelezettségei az érintett önkormányzatoknál a 2011 éves tevékenység után 336 millió forintot tettek ki.

 

Az eredményből olyan eszközök beszerzését tervezik, amelyek a piacképesség növelését és fejlődését biztosítását szolgálják, valamint ebből több, már elnyert és folyamatban lévő uniós projekt önrészét is biztosítani fogják. Kiemelt szerepet kap a tavaly átvett vonalak villamosítása, amire már benyújtotta pályázatát a vasúttársaság.

  • Megosztom