Több mint ezer új lakást épít Budapesten az Atenor

Az Atenor megjelenik a lakóingatlanok fejlesztésének piacán, ehhez már telket is vásárolt Budapest 11. kerületében, ahol a Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc fázisban. A fejlesztés értéke 150-160 millió euró.

A Tóváros-projekt 92 183 négyzetméteres lakóterület fejlesztésére alkalmas. Az első fázis már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, a projekt további fázisait később engedélyeztetik. A Tóváros Dél-Budán, a 11. kerületben található, egy patak és egy tó által határolt zöldövezetben van a Balaton és a Budaörsi Repülőtér felé vezető utak mentén, autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető Budapest belvárosából – írja az MTI az Atenor közlése alapján.

Az első ütem átadása 2022 nyarán várható, amely 3-4 épületet, és épületenként 30-40 lakást jelent. Ezt követően évente 100-150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.

A cég a fejlesztést azzal indokolta, hogy a budapesti lakópiac jelentős ellenállóképességről tett tanúbizonyságot a vírusválság óta, és a magyar kormány hatékony intézkedéseket vezetett be, hogy támogassa a családokat saját minőségi lakóhelyük megvásárlásában.

Az új vétellel együtt az Atenor fejlesztés alatt álló európai projektjeinek száma 32-re nőtt, ami közel 1,3 millió négyzetméter. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Hágában (Hollandia), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Lisszabonban (Portugália), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Budapesten (Magyarország) és Bukarestben (Románia) találhatóak.

Az Atenor a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő vállalat. Jelenleg Magyarországon 4 irodafejlesztési projekten dolgoznak, ezek összesen 258 ezer négyzetmétert tesznek ki. Ebből 130 ezer négyzetméter a XIII. kerületi Váci Greens irodapark, 72 ezer négyzetméter a VIII. kerületi Aréna Business Campus irodapark, 15 ezer négyzetméter az óbudai RoseVille irodaház, és 40 ezer négyzetméter a XI. kerületi BakerStreet irodapark. A Tóváros lakóprojekt plusz 92 ezer négyzetmétert jelent, így a folyamatban lévő iroda-, és lakóingatlan-fejlesztések együtt 350 ezer négyzetmétert tesznek ki.

  • Megosztom