Több mint 800 milliót gyűjtött eddig a Telex

Eddig közel 50 ezren összesen 822 millió forinttal támogatták a tavaly október elején indult Telex-et. Az egykori indexes csapatból összeállt új szerkesztőség a legnagyobb, 200 ezer eurós támogatást egy cseh médiavállalattól, az Economia-tól kapta.

A Telex második átláthatósági jelentése szerint több mint 13 ezer rendszeres támogatójuk van. A több mint 800 millió forintnyi támogatásból 318 millió forint már az indulás előtt összejött.

A portál beszámolójában azt is hangsúlyozzák, hogy továbbra is igyekeznek takarékosan működni, készülve az esetleges nehezebb időszakokra. Ennek jegyében a Telex dolgozói vállalták a piacon megszokott bérszínvonalnál szerényebb javadalmazást és munkakörülményeket egészen addig, amíg nem látják teljesen biztosítva a működési feltételeket hosszú távon.

A Telex 588 millió forintos adózás előtti eredményt ért el, a tavalyi év után 41 millió adót kell befizetnük. A portál átláthatósági jelentéséből kiderült az is, hogy több mint 60 millió forint a havi kiadásuk, de mivel fejlődni akarnak, ez várhatóan nőni fog.

A Telex az indulása óta egy Frankel Leó úti lakásirodában működik, és bár az iroda a szerkesztőség méretéhez képest kifejezetten kicsi, a járvány alatti home office miatt ez eddig nem okozott gondot. A járványhelyzet javulása miatt rövidesen új megoldást kell találniuk, de mint fogalmaztak, az új iroda kiválasztásánál is törekedni fognak a takarékosságra, és a jövőben sem terveznek olyan irodát, ahol az egész szerkesztőség elférne, azaz marad a home office/bejárós dolgozás hibridje. Jelenleg 69-en dolgoznak a Telexnél munkaviszonyban, 65-en főállásban, 4-en részmunkaidőben. 21 emberrel van vállalkozói szerződésük.

A portál a támogatások mellett 147,76 millió forintos árbevételt ért el, ami előfizetési díjakból, hirdetésekből jött össze.

  • Megosztom