Több millió bejegyzést törölt a Facebook

A közösségimédia-oldalról a koronavírussal kapcsolatos hamis információk miatt rengeteg bejegyzést töröltek le, többet pedig megjelöltek egy figyelmeztetéssel a Facebookon és az Instagramon.

Összesen 105 millió, koronavírusos témát érintő bejegyzést talált problémásnak április és június között a Facebook. Ezek egy része a legnagyobb közösségi oldalon jelent meg, más részük pedig a szintén a vállalat tulajdonában álló Instagramon.

A posztokban közös, hogy közlőjük tévedett vagy hazudott a vírussal, illetve a járvánnyal kapcsolatban. A Facebook 7 millió bejegyzést törölt, további 98 milliót azonban nem távolított el, csupán egy igazolatlan információra vonatkozó figyelmeztetéssel látta el.

Gyűlöletbeszéd miatt 22,5 millió bejegyzés került le az oldalról, ami jelentős növekedés, az érték 9,6 millióval több, mint az idei első negyedéves adat. A Facebook szerint nem feltétlen a vonatkozó tartalom mennyisége nőtt, hanem a problémás tartalmakat felismerő technológia javult, így a korábbinál hatékonyabban megy az érintett bejegyzések automata felismerése. Meztelenség és szexuális tartalom miatt 35,7 millió bejegyzés tűnt el – írta a hvg.hu.

  • Megosztom