Több idő jut streaming videókra

A múlt évben tovább nőtt a streaming videószolgáltatások használatára szánt idő az Egyesült Államokban – derül ki az NPD Group felméréséből. A Netflix felhasználók 40 százalékban már a szolgáltató saját tartalmait nézték 2019-ben, idén pedig akár 50 százalék fölé is nőhet ez az arány.

Tavaly 4 óra 6 percet töltöttek hetente streaming videók nézésével a Netflix és a Hulu felhasználói az NPD Group tanulmánya szerint, ami 7 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A Netflix esetében például 20 perccel nőtt a heti, tartalomfogyasztásra szánt idő.

A tanulmány szerint egyelőre az a tapasztalat, hogy az új megoldásokat – mint például a Disney+ és az Apple TV+ – kipróbáló felhasználók nem mondanak le a meglévő szolgáltatásokról sem.

A felmérésből az is kiderül, hogy a streaming szolgáltatók saját tartalmai egyre nagyobb arányt tesznek ki a fogyasztásból. A Hulu esetében a múlt évben ugyan mindössze 10 százalék volt a saját produkciók részesedése, azonban a Netflixnél elérte a negyven százalékot. Az idén pedig fontos fordulópont jöhet, az NPD Group előrejelzése szerint ugyanis a jelenleg legnépszerűbb streaming szolgáltatónál 50 százalék fölé mehet a saját tartalom aránya a fogyasztásban.

  • Megosztom