TikTok-kampány a kirekesztés ellen

Az egyik legnépszerűbb magyar tartalomgyártó és az elmúlt évek leggyorsabban fejlődő videó content platformja úgy döntött, hogy közösen lépnek fel a faji, vallási vagy szexuális hovatartozáshoz kötött kirekesztés ellen. Kajdi Csaba, azaz Cyla ezen a héten több akcióval is készül a TikTok felületén, amelyek mind arra hívják fel a figyelmet, hogy senkit nem ítélhetünk el származása vagy egyéb veleszületett tulajdonsága alapján.

Az első akció a Tyű-Face kihívás, amelynek során Cyla ikonikus „Tyű-Face” mimikáját tudják leutánozi majd a TikTok felhasználók és elkészíteni a saját Tyű-Face-videójukat. Az eredeti videóban Cyla megmutatja, milyen is az igaz, hamisítatlan TyűFace, a felhasználók pedig az ő hangsávjára készíthetik el a saját videójukat.

A Tyű-Face kihívás mellett egy élő adásra is készült Csaba. A március 11-i TikTok LIVE stream keretében Cyla (@kajdicyla) egy népszerű TiKTok-videóssal, a több mint 140,000 követővel rendelkező Rácz Jánossal (@koxosjanos) beszélgetett. Cyla az LMBTQ, míg János a magyar roma közösség tagjaként a társadalmi előítéletekről, egyenlőtlenségekről osztották meg a tapasztalataikat a TikTok közönségével.

A kirekesztés elleni Tyű-Face kihívás Csaba és az őt képviselő, NuHeadz Talent Management ötlete volt eredetileg, a TikTok pedig azonnal felkarolta az ötletet és a platformon kiemelt helyet biztosít mind a kihívásnak, mint az élő adásnak – így a lehető legszélesebb kör értesülhet majd a platform felhasználói közül ezekről az akciókról.

Cyla egyébként már azelőtt népszerű volt a TikTok-on, hogy egyáltalán regisztrált volna a platformra. A felhasználók által feltöltött hangsávjaira több ezren készítettek saját videót, a #Cyla hashtagre készített videókra pedig már több tízmillió megtekintés érkezett.


Tags: ,

  • Megosztom