Tévé-halmozó magyarok

Összesen közel négymillió magyar háztartásban van televíziókészülék, a több tévével is rendelkező otthonok száma 1,71 millió – derül ki az AGB Nielsen Médiakutató Kft. tanulmányából. Több, mint másfél millió hazai háztartásban már digitálisan tévéztek tavaly ősszel, de majdnem 800 ezer otthon még csak analóg földi vétellel rendelkezett.

Az AGB Nielsen tavaly őszi felmérése szerint a magyar háztartások 17 százalékában három, vagy annál is több tévékészülék található. Ennek megfelelően elég sok időt töltenek a magyarok televíziózással, naponta átlagosan 4,7 órát. A leginkább a 60 év felettiek hódolnak a tévézésnek, ők átlagosan 6,4 órát töltenek egy nap a varázsdoboz előtt, míg a 18 év alattiak csak 3,2 órát.

 

 

A magyar otthonokban található televíziók többsége – 57 százaléka – 4-10 éves, míg a legfeljebb három éves készülékek aránya 21 százalék. Meglepő módon a hazai tévék 8 százaléka 16 éves, vagy annál is idősebb.

 

 

Bár az AGB Nielsen közlése szerint múlt ősszel a magyar lakosság 72 százaléka rendelkezett videóval vagy DVD-vel, mindössze 13 százalék használta naponta ezeket az eszközöket, átlagosan 97 percig.

  • Megosztom