Terjeszkedik a magyar energiaital-gyártó

A Brazíliában piacra lépő és gyárberuházást tervező Hell Energy meghívásának eleget téve Szikszóra látogatott Paulo Skaf, Sao Paulo Állam Iparszövetségének elnöke. A Hell által tervezett brazíliai gyárépítéshez hasonló volumenű magyar beruházásra két évtizede nem volt példa.

A brazil politikus és üzletember azért látogatott Magyarországra, hogy személyesen tekinthesse meg a Hell Energy modern technológiával felszerelt töltőüzemét. A kitüntetett figyelem és érdeklődés legfőbb oka pedig az, hogy a Hell májusban indult brazil exportjának hosszú távú céljai között szerepel egy – a szikszói gyárhoz hasonló, modern technológiával és egyedülálló kapacitással rendelkező – gyáróriás létrehozása Brazíliában, amely a hatalmas dél-amerikai piac igényeit is képes hosszú távon nagy biztonsággal kiszolgálni.

 

A Hell Energy 7000 négyzetméteres szikszói gyárcsarnokában fázisról fázisra nézhette végig a brazil politikus üzletember, ahogyan a világ legmodernebb saját tulajdonú gyárában palackozzák – a Magyarországon kívül közel 30 export országba eljutó – Hell energiaitalt. Azon túlmenően, hogy a Hell Energy brazíliai export terjeszkedését és gyárberuházását maximálisan támogatásáról biztosította, a gyárlátogatást követő megbeszélésen a Hell Energy további itthon megvalósuló terveiben is felmerült a brazil-magyar együttműködés lehetősége, amelynek részleteiről már el is kezdték az egyeztetést a hétvégén.

 

A következő hónapokban a Hell Energy lehet az első olyan magyar cég, amelyik sikerrel építhet új exportpiacot és indíthatja el befektetését Brazíliában. A novemberben Sao Paulo-ban megrendezésre kerülő magyar-brazil üzleti fórumra, amelynek célja a kereskedelmi kapcsolatok erősítése, a befektetések ösztönzése, a Hell Energy menedzsmentje is meghívást kapott – derül ki a cég közleményéből.

 

  • Megosztom