Terjeszkedik a Blog.hu

A Blog.hu-t üzemeltető Inda-Labs Zrt. és az Ingatlan.com csoporthoz tartozó blogol.hu megállapodást kötött, melynek alapján a Blog.hu a hazai blogoszféra legerősebb fejlesztői hátterével fogadja a megszűnő blogol.hu költöző tartalmait.

 

A piacvezető Inda-Labs Zrt. számára ez nem jelent nagyságrendi növekedést, hiszen a Blog.hu havi látogatottsága eddig is jóval felülmúlta a három másik hazai szolgáltató (Freeblog, Postr, Blogter) teljesítményét, a migráló bloggerek azonban előnyökre számíthatnak – derül ki a cég közleményéből.

 

A folyamatosan változó és fejlődő blogoszféra erősségét mutatja, hogy 2011-ben már az online sajtóval azonos nagyságrendet képviselt. Novemberi auditált reach adatok alapján a blog.hu 48%, a startlap 45%, az origo 42% internet elérési rátát produkált az Ipsos – Gemius SA adatai szerint, ami azt is jelenti, hogy minden második internetező a Blog.hu-n keresztül olvas blogokat.

 

„Segítjük a költözőket. A 2008-tól működő blogol.hu-n hostolt tartalmak hozzáadott értéket kaphatnak nálunk. A Blog.hu az Index csoport leglátogatottabb felületeit dinamikusan használva közli az érdekes, aktuális posztokat. A számok nőnek minden téren. Poszt/nap, blog/blogger és az olvasottság egyaránt. A létrehozott tartalmak egyre sokszínűbbek: közel 90% használ multimédiát, fotót, videót. Tabletes, smartmobilos olvasottságuk is növekszik. Ezt a dinamikus fejlődést is figyelembe véve építettük fel a legnagyobb hazai blogszolgáltató rendszert, ahol megbízható médiaháttérrel és testreszabható megoldásokkal támogatjuk az egyéni tartalmak térnyerését” – mondta el Sára László az Inda-Labs Zrt. üzletfejlesztésért felelős projektvezetője.

 

  • Megosztom