Terjeszkedik a LogMeIn

A LogMeIn megállapodást kötött a felhőalapú telefonos megoldásokat és egységes kommunikációs szolgáltatásokat kínáló Jive Communications felvásárlásáról.

A magyar alapítású, ma már a Nasdaq-on jegyzett LogMeIn közlése szerint az ügylet fel fogja gyorsítani a társaság teljes egységes kommunikációs és kollaborációs stratégiájának megvalósítását – írja beszámolójában az MTI. Az oremi, Utah állambeli központú Jive Communications magánkézben lévő, kockázati tőkéből finanszírozott társaság, melynek irodái az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában működnek. A cég világszerte több mint 20 ezer ügyféllel rendelkezik.

A felek tervei szerint a tranzakció lezárultát követően továbbra is John Pope, a Jive Communications vezérigazgatója fogja vezetni a kommunikációs üzletágat, és közvetlenül Bill Wagnernek, a LogMeIn cégvezetőjének tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.

Az összeolvadási megállapodás alapján a Nasdaqon jegyzett LogMeInnek a szerződés aláírásakor a Jive teljes forgalomban lévő részvénytőkéjéért 342 millió dollárt kell készpénzben kifizetnie. A magyar alapítású cégnek további legfeljebb 15 millió dollárt kell készpénzben megfizetnie akkor, ha a tranzakció lezárultát követő két év során sikerül elérnie bizonyos előre meghatározott célokat.

Az összeolvadás megvalósulásához még több jóváhagyásra van szükség.

  • Megosztom