Terjeszkedett a magyar üzletlánc

Lezárta a Match és Profi hálózat boltjainak megvásárlására vonatkozó tárgyalásait a Coop Csoport. A hazai tulajdonban lévő üzletlánc hálózata 62 áruházzal bővült. A boltok megvásárlását a Csoport egyrészt saját erőből, másrészt kereskedelmi banki hitelek igénybevételével finanszírozza.

 

A Coop birtokába kerülő boltok teljes területe 56 ezer négyzetméter, melyből az eladótér 27 ezer négyzetmétert foglal el. Folyamatosan zajlik a boltok átvétele, a Coop üzletlánchoz történő csatlakozás előreláthatóan 2013. január végére zárul le. Ennek eredményeként, az átvett boltokban a Coop sztenderdek alapján teljes körű boltfelújítások – külső és belső arculatváltás – jelentős mértékű technológiai fejlesztések valósulnak meg, valamint egységesen csatlakoznak a Coop integrált informatikai rendszeréhez. A Coop üzletpolitikájának megfelelően, a csatlakozó üzletek áruválasztékában a Magyarországon előállított termékek aránya meghaladja majd a 85 %-ot is.

 

A bővülésnek köszönhetően a Coop Csoport forgalma 20-25 milliárd forinttal nőhet évente, így 2013-ban elérheti a 630 milliárd forintot. A boltok teljes munkavállalói állományát a jogfolytonosság jegyében foglalkoztatja tovább a Csoport, és a dolgozókat bevonja az oktatási programjába is. Az alkalmazottak átvételével a Csoport munkavállalói létszáma eléri a 33 ezer főt, és ezzel a vidék egyik legnagyobb foglalkoztatójává válik.

  • Megosztom