A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Teniszes projektben a Lexus

A Lexus lesz a világ legnagyobb nemzetközi tenisztornája, a Davis Kupa 2019-es madridi döntőjének hivatalos járműbeszállítója és partnere. A sporteseményt a madridi La Caja Mágicában rendezik meg november 18-24. között.

A mostani együttműködés lehetőséget nyújt a Lexus új, innovatív crossovere az UX 250h hibrid prezentálására; az autó egyébként a következő napokban mutatkozik be Spanyolországban.

„A Davis Kupa az egyik legrégebbi rendezvény a tenisz világában, története 100 évre nyúlik vissza. 2019-ben ez a tradíció megújul, és a rendezvény ezzel a megújult formátummal működik majd tovább. Éppen ez a két érték, a tradíció és az innováció az, ami a Lexus karakterét is jellemzi: a Takumi japán kézművesség és az Omotenashi japán vendéglátási kultúra egy jövőbe mutatóan modern, innovatív hibrid technológiával kapcsolódik össze a Lexusban”- magyarázza az együttműködés hátterét Leo Carluccio, a Lexus spanyolországi divíziójának igazgatója.

A rendezvény ideje alatt a Lexus egy 100 autóból álló flottát bocsát a tornán résztvevő csapattagok, valamint a tisztségviselők és a VIP vendégek rendelkezésére, hisz naponta 500 ember ingázik majd a városközpont és a rendezvény helyszínéül szolgáló Caja Mágica között. A Lexusok olyan mobilitási eszközök, amelyek tökéletesen illeszkednek a madridi városvezetés és a regionális vezetés által fejlesztett mobilitási irányelvekhez, hiszen az összes Lexus modell öntöltő hibrid elektromos technológiájú, és ezekre a járművekre nem vonatkozik környezetvédelmi korlátozás Madrid belvárosában.

A Lexus jelenlegi kínálata Európában 10 öntöltő hibrid elektromos autóból áll: ezzel a prémium kategóriában a legnagyobb környezetbarát termékpalettát kínálják. Mindegyik autó viseli a Spanyol Közlekedési Hatóság (DGT) ECO jelzését, ami számos város fizető övezetében olcsóbb parkolásra jogosítja a tulajdonost, sőt ezek az autók szmogriadó esetén is tovább közlekedhetnek.

A szezonzáró Madridi Davis Kupa Döntő november 18-24. között zajlik. A csoportdöntőkben 18 nemzeti csapat küzd majd meg, és ezeket hat, három csapatból álló csoportra osztják. A hat csoport győztese és a két legjobb második csapat (ezt a megnyert szettek és játszmák alapján döntik el) küzdhet tovább a negyeddöntőkben. A Madridi Davis Kupa Döntő fordulói két egyéni és egy páros meccsből állnak, ezeket pedig ugyanaznap játsszák le.

  • Megosztom