Teljes rovat állt fel a Nemzetnél

A sportrovat teljes stábja faképnél hagyta Simicska Lajos napilapját, a Magyar Nemzetet. A februárban távozó főszerkesztő, Liszkay Gábor után mentek a Napi Gazdasághoz.

Felmondott a Magyar Nemzet ötfős sportrovatának összes tagja, és júniustól a Napi Gazdasághoz igazolnak le – írta meg elsőként a Népszabadság, mely úgy tudja, hogy Ballai Attila rovatvezető és lapszerkesztő, Deák Zsigmond, Fábik Tibor, Ch. Gáll András és Novák Miklós újságírókban már február elején fogant meg a gondolat a távozásra, amikor Liszkay Gábor főszerkesztő és a Simicska-médiabirodalom több vezetője – Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az mno.hu főszerkesztője – egyszerre mondott fel Simicska Lajos üzletember érdekeltségeinél.

A lap emlékeztet rá, hogy azóta többen is követték főnökeiket. A miniszterelnököt egy emlékezetes videóval védelmébe véve távozott például a Célpont stábja a HírTV-től: Kisberk Szabolcs kivételével, aki inkább a Jobbikhoz kötődő N1TV-hez igazolt át, a stáb a Napi Gazdasághoz ment át, amelyet a Nemzettől való távozását követően Liszkay Gábor megvásárolt, és a kormánnyal lojális újsággá alakítja. Néhány egykori Simicska-munkatárs viszont a közmédiánál kapott állást, legutóbb például Szabó Anett kapott műsorvezetői széket az amúgy éppen leépítéseket végrehajtó MTVA-nál.

A Népszabadság arról is beszámolt, hogy a Napi Gazdaság ára hétfőtől 340 forintról 180 forintra csökkent, és a lap előfizetési díjai is jelentősen alacsonyabbak lesznek július elsejétől. A lap úgy tudja, hogy a Napi Gazdaság hamarosan több százmilliós állami hirdetési csomagra számíthat, amit a Simicska-birodalomtól: a Magyar Nemzettől, a Heti Választól és a Hír TV-től vesznek el.

  • Megosztom