Teljes lesz a Disney-uralom a Hulunál

Újabb fontos lépést tett a Disney streaming birodalma építésében, a társaság megállapodott a Comcasttal, így most már teljesen átvette a Hulu fizetős online videószolgáltatás irányítását.

A Disney a 21st Century Fox több mint 70 milliárd dolláros felvásárlásának márciusi lezárásával már a Hulu kétharmadát tudhatja magáénak, ugyanakkor a Comcast az NBCUniversalon kereszült még 33 százalékos részesedéssel bír a streaming szolgáltatóban. A tegnap bejelentett megállapodás értelmében a Hulu működése felett gyakorlatilag azonnal átvette az irányítást a Disney, ugyanakkor érdekesség, hogy nem azonnal fizeti ki a cég a vételárat, hanem egy ötéves átmeneti periódus lesz, amely során mind az eladó, mind a vevő bármikor kérheti a tényleges tranzakció megvalósítását. A két cég közös bejelentése szerint a Comcast legkevesebb 5,8 milliárd dollárt kap majd tulajdonrészéért.

A Hulu már most is több mint 20 millió aktív előfizetővel bír, és az eMarketer elemzése szerint csak az Egyesült Államokban közel 64 millió nézője van, ami a Netflix és az Amazon Prime után a harmadik legtöbb. A Disney már most is rendelkezik streaming szolgáltatóval, a sport fókuszú ESPN+ tartozik a céghez, illetve novemberben indul a saját megoldása, a Disney+, olyan tartalmakkal, mint a Star Wars és a Marvel szuperhős filmjei.

Jelenleg a streaming piac legnagyobb szereplője a Netflix, azonban a már létező riválisok és a Disney mellett olyan cégek is a szegmensben történő megjelenésre készülnek, mint az Apple és az AT&T. Ez a felhasználóknak egyértelműen pozitív változást hozhat, hiszen az eddiginél is több eredeti tartalom szerepelhet majd a kínálatban a többmilliárd dolláros befektetéseknek köszönhetően, azonban az élesedő verseny miatt az is előfordulhat, hogy kedvelt tartalmak eltűnnek majd bizonyos platformokról a jogviták következtében.

  • Megosztom