Teljes arculatváltás az ELTE-n

Megváltozik az Eötvös Loránd Tudományegyetem logója és teljes arculata, az intézmény a jövőben modern, ugyanakkor jól felismerhető grafikai megoldásokkal jelenik meg az online és nyomtatott felületeken.

A grafikai tervezés előtt egy fókuszcsoportos vizsgálatokat és stakeholder-interjúkat is tartalmazó kutatás révén összegezték az ELTE identitását, értékeit és erősségeit. A kutatás alapján konszenzus alakult ki abban, hogy az egyetem komoly tekintéllyel bír, az arculatban azonban a tudomány presztízse mellett indokolt megjeleníteni a megújulás képességét és a nyitottságot is.

A modernizált címer-logó mellett az arculat hangsúlyos eleme a már fogalommá vált „ELTE” rövidítés, valamint a szintén a címer keretére utaló kettős kör, amelynek zártságát apró megszakítások oldják. Az erőteljes, figyelemfelkeltő vizuális megoldással a készítők gondolkodásra, értelmezésre szeretnék ösztönözni a nézőt.

Az új logó és az arculat a világ vezető egyetemei által képviselt nemzetközi trendekbe illeszkedik, így hangsúlyosan használja az egyetem hagyományos címerének modernizált elemeit. Hasonló megoldásokkal élt korábban az Oxfordi és a Harvard Egyetem, de ide sorolható a Barcelonai Egyetem, a Trinity College Dublin és az Utrechti Egyetem is. Utóbbi három intézmény részt vesz az ELTE-vel a CHARM-EU nevű kezdeményezésben, amelynek célja egy interdiszciplináris és kihívásalapú oktatásra fókuszáló, közös Európai Egyetem létrehozása.

Az új arculat belső gyártásban készült Tóth Teodóra (logóterv) és Laborc Zsófia (arculati véglegesítés) grafikusok közreműködésével, elemei a következő hetekben fokozatosan jelennek meg az ELTE online és egyéb felületein.

  • Megosztom