Téli olimpia, foci-vb: hétmilliárdos számla

Az idei év két kiemelt sporteseménye, a hamarosan kezdődő téli olimpia, illetve az oroszországi foci-vb, valamint a 2022-es katari vb közvetítési jogait közel hétmilliárd forintért szerezte meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

A focivébé közvetítéséről négy évvel ezelőtt egyeztek meg a jogokat birtokló társasággal. A csomag 2,3 milliárdba került, ami tartalmazza a 2022-es katari vb közvetítési jogait is, de ebben nincs benne a magyar válogatott selejtezőinek díja – írja a Zoom.hu a napilap összeállítása alapján. A szerződésekből az is kiderült, a magyarok 4,6 milliárdot fizettek a február 9-én kezdődő ötkarikás játékok közvetítéséért, amely a 2020-as nyári, illetve a 2022-es és 2024-es olimpia közvetítési jogait is tartalmazza.

A phjongcshangi téli olimpiai és az oroszországi labdarúgó-vb mellett az állami média a Bajnokok Ligájára és a Forma–1-re sem sajnálta a pénzt. Előbbi közvetítési jogait 5,7 milliárdért még tavaly szerezték meg, a száguldó cirkusz 2017 és 2019 közötti jogaiért pedig 4,9 milliárd forintot fizettek ki.

  • Megosztom