Telex lesz a távozó indexesek új lapja

Kiderült, hogy milyen felületen folytatják azok, akik az Index egységesen lemondó szerkesztőségéből úgy döntöttek, együtt maradnak. A Telex.hu oldal egyelőre nem aktív, támogatói kampányt indítottak a létrehozók.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy az Index július 24-én felmondott szerkesztőségének tagjai együtt tervezik folytatni, igaz néhányan azóta már elhelyezkedtek. Az elmúlt hetekben apró részleteket osztottak meg a Távozó indexesek Facebook oldalon arról, hogy milyen lapot szeretnének csinálni, illetve az új felület nevét is betűnként közölték.

Péntek délután kiderült, hogy Telex lesz az új lap neve, azonban a telex.hu címen egyelőre nincs tartalom. A tamogatas.telex.hu oldalon viszont nem csak a támogatási lehetőségekről osztottak meg információt, de részletesebben írtak arról is, hogy a tervek szerint milyen lesz az új kiadvány.

Egy nagy, független, sokszínű hírportált akarnak létrehozni, amiből az olvasók a nap bármelyik pontján friss, gyors, pontos és pártatlan híreken keresztül tudhatják meg, hogy mi történik a világban. Hasonlóan a régi Indexhez, nagyon sok mindenről lesz szó az új portálon, közéletről, gazdaságról, kultúráról, sportról, a legújabb technológiákról, tudományról i írnak és szórakoztató, izgalmas, nagy hatású sztorikat is ígérnek.

A hatalmat gyakorlókat folytonosan ellenőrizve, kérdezve tájékoztatják majd a magyar társadalmat a mindannyiunk életére hatással lévő közérdekű történésekről, és ami szórakoztat is, és soha nem veszi magát a kelleténél komolyabban. A Telex állításuk szerint nem lesz sem ellenzéki, sem kormánypárti, simán csak korrekt, kritikus és kíváncsi újságírói értékeket képvisel. A tervek szerint az újság tulajdonosai többségben maguk a pártatlan újságírók, szerkesztők lesznek, ami garantálja majd a függetlenségét.

A függetlenség pedig azt jelenti majd, hogy kívülről senki nem szól bele, miről írnak vagy miről nem írnak, és abba sem avatkozik bele kívülről senki, hogy kivel dolgoznak vagy kivel nem dolgoznak. Mindig csak és kizárólag az újság szerkesztősége határozza meg a témaválasztást az alapján, hogy egy adott történés mennyire fontos, érdekes és/vagy aktuális.

Munk Veronika, az Index volt főszerkesztője a csapat nevében egy videóban beszélt arról, hogy tisztában vannak azzal, hogy ezek ambíciózus tervek, és nagyon sok újságíróra van szükség, hogy megvalósuljanak, amihez pedig sok pénz kell. Ezért indították el a támogató kampányt. Jelezték azt is, hogy nem utoljára kérik az olvasók támogatását és szeretnék elérni, hogy idővel a támogatók előfizetők legyenek.

  • Megosztom