Távozik Lengyel András a Ringier Axel Springertől

Új feladatot vállalt el, ezért 14 év után távozik a Ringier Axel Springertől Lengyel András hirdetési és marketingigazgató. A cég elődjének számító Axel Springernél 12 évet dolgozott, lojalitását a vállalat folyamatos előrejutási lehetőséggel díjazta.

 

A szakember 2002-ben értékesítési csoportvezetőként csatlakozott az akkori Axel Springer csapatához, 2006-tól pedig hirdetési igazgatóként felelt a társaság napilapjainak, magazinjainak és online felületeinek értékesítéséért. 2011-től felelősségi körét kiegészítve hirdetési és marketingigazgatónak nevezték ki. A Ringierrel való fúzió óta a részben átalakult portfólió értékesítéséért és marketingtevékenységéért felelt.

 

A kiadó közelmúltban leadott beszámolója szerint 2015-ben a RAS Kft.-nek 1,28 milliárd, a Blikk Kft.-nek pedig 1,52 milliárd forint hirdetési bevétele volt. Lengyel András hirdetési és marketingigazgatóként ezért a közel hárommilliárd forintos bevételi szeletért, valamint a kiadó marketingtevékenységéért felelt.

 

A szakember évek óta a legbefolyásosoabb vezetők közé tartozik a magyar médiapiacon a Marketing&Media TOP50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban rangsora alapján. Legutóbb a 32. helyen végzett.

 

Arról, hogy hol folytatja pályafutását néhány héttel későbbre ígért tájékoztatást Lengyel András.

  • Megosztom