Távozik a Twitter vezére

Távozik posztjáról a Twitter vezérigazgatója, Dick Costolo, a lépés hátterében az állhat, hogy a társaság nem hozta a várt növekedési számokat és a hirdetők meggyőzésében sem teljesített túl jól. Átmenetileg a vállalat társalapítója, Jack Dorsey irányítja a céget.

 

A Reuters forrásai szerint Dick Costolo maga döntött arról, hogy most távozzon a vállalat éléről. Az elmúlt években több alkalommal is próbáltak új lendületet vinni a Twitterbe a menedzsment átalakításával, így például Jack Dorsey és a másik társalapító, Evan Williams egyaránt voltak már vezérigazgatók. Emellett az elmúlt egy évben Dick Costolo saját csapata nagy részét is lecserélte.

 

A jelenlegi vezérigazgató július elsejével távozik posztjáról, azonban az igazgatóság tagja marad. A változás bejelentését követően a Twitter részvényeinek árfolyama több mint három százalékkal emelkedett, ami azt jelenti, hogy mintegy 900 millió dollárra nőtt a vállalat piaci értéke.

 

Bár Dick Costolo irányítása alatt sem tudta teljesen kihasználni a benne rejlő lehetőségeket a közösségi szolgáltatás, az elmúlt évek eredményeit jól mutatja, hogy a távozó vezérigazgató egy 3 milliárd dollár értékű céget vett át, amely most nagyjából 23 milliárd dollárt ér.

  • Megosztom