Távozott a Figyelő főszerkesztője

Február elsejével közös megegyezéssel távozott a Figyelőtől a lap eddigi főszerkesztője, Lambert Gábor. A hetilapnál a múlt héten nevezett ki háromfős szerkesztőbizottságot az új tulajdonos, Schmidt Mária, a lépés miatt az egyik legismertebb hazai újságíró, Brückner Gergely felmondott.

 

Szűkszavú közleményben jelentették be a figyelo.hu-n, hogy távozik a laptól a főszerkesztő, Lambert Gábor, A hivatalos tájékoztatás szerint közös megegyezéssel hagyta el a kiadványt. A távozó főszerkesztő az Index-nek elmondta, hogy a szerkesztőbizottság létrehozásával előállt új szerkezetben nem látja a helyét, és azt is megjegyezte, hogy előzetesen nem tájékoztatták erről a változásról.

 

Más személyi változást is bejelentettek, a Figyelő kiadójának értékesítési és marketing igazgatói pozícióját, február 1-jétől Bánki Anita tölti be. A szakember decemberben távozott a Szerencsejáték Zrt. Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának éléről, azt megelőzően hét éven keresztül a Heti Válasz Kiadó marketing és PR vezetője volt.

 

A Figyelő új tulajdonosa, Schmidt Mária a múlt héten nevezett ki egy háromfős szerkesztőbizottságot, melynek feladat a hetilap megújítása. A szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője, és tag lett L. Simon László, a Fidesz parlamenti képviselője, valamint Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója is.

 

A lépés hatására a hetilap legismertebb újságírója, Brückner Gergely felmondott, és hasonlóan döntött egy másik újságíró, Jandó Zoltán is. A Figyelőnél létrehozott szerkesztőbizottságról és az elmúlt hónapok eseményeiről itt olvashat bővebben.

  • Megosztom