Társadalmilag hasznos vállalkozásoknak segít az Erste

Az Erste Csoport Social Banking programja keretében azzal is segítséget nyújt a Kelet-Közép-Európában működő, társadalmilag hasznos munkát végző vállalkozásoknak, hogy olyan sürgősségi forgóeszközhitelt nyújt számukra, melynél a kamatot az Erste Alapítvány állja 2021-ben. Az eredetileg 2020. májusában indított finanszírozási lehetőség célja a nonprofit szervezetek, elsősorban az egészségügyi és szociális ellátás terén működő vállalkozások támogatása. A szervezetektől érkező igényekre válaszul az Erste Csoport 2021. szeptemberéig meghosszabbította a programot. A sürgősségi forgóeszközhitelekkel együtt az Erste Csoport 2020-ban 14 millió euró kölcsönt helyezett ki több mint száz társadalmilag hasznos vállalkozás számára.

„Mivel a koronavírus-válság továbbra is negatív hatással van a nonprofit szervezetek működésére, úgy határoztunk, hogy meghosszabbítjuk a helyi bankjainkon keresztül rendelkezésre álló, 25 millió eurós hitelprogramot. A program keretében kihelyezett hitelek kamatát 2021-ben – csakúgy, mint 2020-ban – az Erste Alapítvány állja” – mondta el Peter Surek, az Erste Csoport Social Banking program fejlesztéséért felelős igazgatója.

„Számos nonprofit szervezet lehetőségként kezelte a válságot és erőfeszítéseket tett például a digitalizáció terén, új megrendelések után nézett, vagy éppen új finanszírozási formákat keresett. Mások számára ugyanakkor ez az időszak elsősorban válságként jelentkezik. Ezért döntöttünk úgy, hogy segítséget nyújtunk a civil szervezetek számára a kamatterhek viselésében. Munkájuk létfontosságú ahhoz, hogy biztosítható legyen a társadalom teljes talpra állása a koronavírus-járványt követően” – fogalmazott Mario Catasta, az Erste Alapítvány igazgatóságának elnöke.

A társadalmilag hasznos vállalkozások arra használták a kamatmentes hitelt, hogy még a koronavírus-járvány alatt is biztosítani tudják közösségük legkiszolgáltatottabb csoportjainak támogatását.

A feltételeknek megfelelő ügyfelek az Erste Csoport helyi leánybankjainak Social Banking programja keretében igényelhetik a kamatmentes hitelt.

Jelentős eredményeket ért el az Erste Csoport Social Banking programja

Az Erste Csoport Social Banking programja támogatást nyújt kezdő vállalkozók, mikrovállalatok, társadalmilag hasznos munkát végző szervezetek és nehéz anyagi helyzetben lévő egyének számára. A kelet-közép-európai régió szociális területének úttörő és vezető bankjaként az Erste Csoport már eddig is közel 380 millió eurót helyezett ki mintegy 20 ezer hitelszerződés keretében mikrovállalatok, kezdő vállalkozók és szociális szervezetek számára. Social Banking tevékenységével az Erste Csoport több mint 35 ezer ügyfél számára nyújtott pénzügyi, képzési és mentorálási segítséget, emellett közreműködött több mint 45 ezer kelet-közép-európai munkahely létrehozásában és megőrzésében is.

  • Megosztom