Tarol a mobilfizetés

Gyorsan bővül a mobillal fizetők száma a GlobalWebIndex felmérése alapján, a kutatás készítését megelőző egy hónapban a megkérdezett netező felnőttek 40 százaléka használta mobileszközét fizetési tranzakcióra. A kutatásból az is kiderült, hogy az Ázsia/Óceánia régióban élők a legaktívabbak a mobilfizetésben.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy a 16-34 évesek körében még magasabb, 43 százalék a mobillal is fizetők aránya, de még az 55-64 évesek negyede is élt ezzel a lehetőséggel. A 46 piacot érintő, online felmérés alapján az APAC (Ázsia/Óceánia) régióban élő netezők 47 százaléka használja a mobilfizetést, különösen Thaiföldön (56 százalék) és Kínában (51 százalék) magas a megoldást alkalmazók aránya.

Európa és Észak-Amerikai viszonylagos lemaradásának egyik oka az lehet, hogy az ázsiai térségben sohasem volt annyira elterjedt a hitel- és bankkártya használat, így ott az új technológiával sokan azonnal átléptek egy lépcsőfokot. A tanulmány készítői ugyanakkor azt is jelezték, hogy Európában is komoly fejlődés tapasztalható, Dániában például a netező felnőttek 60 százaléka fizet mobillal is, míg Ausztria a második leggyorsabban fejlődő ország globális szinten, legalábbis a mobilfizetés szempontjából.

Érdekesség, hogy az Egyesült Királyságban két év alatt 18 százalékponttal bővült a mobilfizetést használók aránya, amit többek között olyan fejlesztések mozgatnak, mint például a Londonban bevezett újítás, melynek keretében az utcai mutatványosoknak, zenészeknek szánt összeget mobillal is fel lehet ajánlani.

  • Megosztom