Tanulságos ábra: ezért lehet veszélyes a net

Együtt egy biztonságosabb internetért”, ez a mottója az idei Biztonságosabb Internet Napnak. A Kaspersky Lab teljes mértékben támogatja ezt a törekvést, és azt szeretné elérni, hogy minden egyes internetező az év összes napján a lehető legbiztonságosabban használja a világhálót.

Az internet sokunk számára természetes eszköz, míg mások a modern világ elkerülhetetlen gonoszát látják benne, de mindegyikünknek folyamatosan tanulnia kell a világháló biztonságos használatát. A fiatalok a technológiát második természetként, életmódként élik meg, ugyanakkor kevesebb élettapasztalatuk révén néha nem mérik fel, hogy milyen következményekkel járhatnak tetteik. Az idősebb generációk lehet, hogy óvatosabbak, viszont könnyebben lehetnek csalások áldozatai, vagy hihetnek el álhíreket, ha nincsenek tisztában azzal, hogy a hekkerek hogyan élnek vissza a technológia lehetőségekkel.

A körülöttünk levő világban végbement változásokra, a napjainkban ránk leselkedő veszélyekre egy illusztrációval is felhívja a figyelmet a Kaspersky Lab. A kép alkotója Instachaaz (Chaz Hutton).

Kép forrása: Kaspersky Lab

  • Megosztom