Tanárokat díjazott az Ericsson

Az Ericsson Magyarország tizennyolcadik alkalommal adta át az idei Ericsson-díjakat. A díjat 1999 óta olyan matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehetik át, akik az alapszintű oktatásban tevékenykednek, és akiknek a munkája nagyban hozzájárul a hazai természettudományos képzés színvonalának fenntartásához és emeléséhez. A díjakat Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója, Sipos Imre, köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete adták át Az idén a díjazott tanárok iskolái 1.000.000 Ft értékű pályázaton vehetnek részt

 

Az Ericsson Magyarország a mai napon immár tizennyolcadik alkalommal adta át az Ericsson-díjakat olyan tanároknak, akik áldozatos munkájukkal generációkkal szerettették meg a természettudományokat. Összesen nyolc tanár vehette át a díjat és a vele járó pénzjutalmat négy kategóriában: a matematika vagy a fizika népszerűsítéséért, illetve a tehetséggondozásért.

 

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjesztették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történik.

 

Ez évben is kitűnt, hogy a díjazott pedagógusok nemcsak magas szintű órai teljesítményükkel, hanem különórákkal, szakkörökkel, szakmai programokkal, táborokkal is alakítják az adott intézmény és az egész matematika-és fizikaoktatás életét. A tanárok nemcsak tehetséges diákok mentoraiként neves versenyre készítették fel őket sikeresen, hanem közösséget is kovácsoltak tanítványaikból. A díjazottak között van, aki sokak számára ismeretlen eszközökkel, van de Graaff-generátorral, folyékony nitrogénnel, szupravezető anyagokkal, erős mágnesekkel vagy éppen ferrofluiddal végzett kísérletekkel színesíti a tanítást, van aki akár személyre szabottan is fejleszti diákjai tudását, és van aki maga is szakmai lapok szerkesztője és versenyek szervezője.

 

2016-ban az Ericsson kiegészítette az Ericsson-díjat az “Egy álom megvalósul” címen meghirdetett egymillió Ft értékű eszközbeszerzési pályázatti lehetőséggel. Ennek keretében a 2016. évi Ericsson-díjazott tanárok iskolái kísérleti, informatikai eszközök beszerzésére adhatnak be pályázatot. A meghívásos pályázatra olyan programmal vagy projekttel lehet nevezni, amely a következő tanévben az iskolában a matematika, a természettudományok vagy az informatika népszerűsítéséhez, oktatásához vagy tehetségeinek gondozásához járul hozzá.

 

2016-ban először a díjátadót az Ericsson az interneten is közvetítette.

 

ERICSSON-DÍJAZOTTAK 2016

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért” 2016. évi díját matematikából

Besnyőné Titter Beáta, az Óbudai Árpád Gimnázium tanára és

Magyar Zsolt, a budapesti Szent István Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért” 2016. évi díját fizikából

Pántyáné Kuzder Mária, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára és

Nagy Tibor, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2016. évi díját matematikából

Kiss Zoltán, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanára és

Nemecskó István, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2016. évi díját fizikából

Horváth Norbert, a budapesti Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanára és

Dudás Imre, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára kapta.

 

 

 

  • Megosztom