Támogatják a fenntartható divatot a hazai hírességek

A fenntarthatóság napjainkban egyre inkább teret hódít a divat világában is. Weisz Fanni, Pikali Gerda, Nagy Alexandra és Madár Veronika június 25-én kipróbálhatják, milyen élmény megtervezni és saját kezükkel elkészíteni designer táskájukat, fenntartható módon. Az eseménynek a táskakészítő workshopokat megálmodó Mittersisters stúdiója ad otthont.

A hírességek célja a részvétellel felhívni a figyelmet a lassú divat és fenntarthatóság fontosságára: érdemes már a vásárlás pillanatában tudatos döntéseket hoznunk, hiszen kiegészítőink előállítása időigényes és nagy ökológiai lábnyommal járó folyamat.

„Madridi tartózkodásom alatt vált fontossá számomra a slow fashion, amely azt hangsúlyozza, hogy az emberi szükségletek nem változnak szezononként és ruhatárunkat környezettudatosabban is kialakíthatjuk. Azt gondolom, ha tíz ember hozzáállását meg tudom változtatni, már elértem valamit az életben” – mondta Mitter Anna Róza, a Mittersisters márka egyik alapítója és tervezője.

A Mittersisters workshopokon csak természetes bőrrel dolgoznak, melyekből több mint 100 féle áll a kreatív résztvevők rendelkezésére. Különböző bőrműves technológiák megismerése és elsajátítása után készítik el a saját maguk által megtervezett, egyedi táskákat.

Róza szerint sok szempontból képviselnek értéket a workshopok és a résztvevők. Szerinte önmagában az élmény rengeteget tud adni a jelenlévőknek, hiszen órákon át dolgoznak a saját tervezésű táskákon, belelátnak az egészen apró munkafolyamatokba is, és nap végén a saját, személyre szabott táskájukkal a vállukon térhetnek haza. Azt is elárulta, hogy edukációs szempontból is különlegesek ezek az alkalmak: szívügye, hogy az embereket közelebb hozza a tudatossághoz és a fenntarthatósághoz.

„Nagy öröm számomra, hogy a Mittersisters stúdiójában készíti el saját táskáját Weisz Fanni, Pikali Gerda, Nagy Alexandra és Madár Veronika is. A workshopok alkalmával hangsúlyos az önkifejezés, így nagyon izgatottan várom, milyen táskákat álmodnak meg és készítenek el maguknak. Színésznőként gyakran különböző szerepekbe bújnak, de ez alkalommal náluk is az önazonosság és saját stílusuk lesz a lényeg. Kíváncsian várom” – árulta el Róza.

  • Megosztom