Támogatja az egészségesebb életmódot a Tesco

Bemutatta egészségügyi stratégiáját a Tesco, melynek célja, hogy a magyarországi vásárlókat is támogassa a kiegyensúlyozott és fenntartható táplálkozásban.

Az üzletlánc három új vállalást jelentett be. Növelik az egészségesebb termékek arányát a megfelelő módszertan kidolgozásával, mely rögzíti a kiindulási állapotot, valamint a 2022 végéig elérni tervezett célokat. Jelentősen, 300 százalékkal növelik 2025-re a növényi alapú, húst helyettesítő termékek értékesítését, illetve kidolgoznak egy tervet, amely a sajátmárkás termékeket azok összetételének megváltoztatásával egészségesebbé teszi.

A három most bejelentett célkitűzés a magyar, szlovák, valamint a cseh piacra vonatkozik és összhangban áll az Egyesült Királyságban érvényes, hasonlóan ambiciózus célokkal.

A vállalások elérése érdekében tett első lépés az egészséges életmódot támogató kínálat jelenlegi arányának felmérése, majd a pontos célok megállapítása. Emellett az áruházlánc a növényi alapú élelmiszereket is könnyebben elérhetővé teszi, valamint elindítja a sajátmárkás termékek átalakítására irányuló széles körű programját. Ennek keretében a Tesco sajátmárkás termékek összetételében csökkenti a só, a zsír, valamint a cukor mennyiségét, és ezzel párhuzamosan növeli azok gyümölcs-, zöldség-, valamint rosttartalmát.

  • Megosztom