Talán mégis lesz olimpia a német köztévében

Drágállta a jogdíjat a német ARD/ZDF, ezért tavaly lemondtak a következő két olimpia közvetítéséről. Most viszont úgy tűnik, hogy mégis megállapodnának a jogtulajdonos Discoveryvel.

Két évvel ezelőtt a Discovery Communications szerezte meg a 2018 és 2024 közötti összes olimpiai játék televíziós közvetítési jogát. Ennek megfelelően az olimpiai közvetítések a kontinensen a Discoveryhez tartozó Eurosporton, valamint a neten az Eurosport Playeren lesznek elérhetőn. A jogokért 1,3 milliárd eurót fizetett a Discovery a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

Az egyes nemzeti televízióknak ezért a Discoveryvel kell megállapodniuk az olimpiai közvetítéséről. Tavaly azonban a német piacot illetően elakadtak a tárgyalások. Bejelentették, hogy a következő két olimpiát sem az ARD, sem a ZDF nem fogja közvetíteni. A német köztévé fennállása óta először fordulna elő, hogy nem közvetítik az ötkarikás játékokat.

A Discovery 150 millió eurót szeretett volna kapni a 2018-as pjongcsangi téli, valamint a 2020-as tokiói nyári olimpia közvetítéséért, a német közszolgálati csatornánál azonban sokallták ezt az összeget.

A közelmúltban azonban – a Broadband TV News beszámolója szerint – újrakezdődtek a tárgyalások az ARD/ZDF és a Discovery között. Ezt a német közmédia illetékes vezetője is elismerte és arról beszélt, hogy elfogadható feltételek mellett hajlandóak lennének megállapodást kötni az olimpiai közvetítésekre vonatkozóan. Ugyanakkor egyelőre aláírt megállapodásuk még nincsen.

  • Megosztom