Sztárokkal jön holnap a SZÚR

Többek között Istenes Bencével, Eperjes Károllyal, Nemcsák Károllyal a soraikban futnak pályára a holnap esti Színész-Újságíró Rangadón a csapatok. A futball éjszakája keretében megrendezendő attrakcióra az MTK Új Hidegkúti Nándor stadionjában kerül sor, este 8 órától. Érdekesség, hogy az első SZÚR-t is az MTK pályáján játszották a nagy elődök, 1920-ban.

Talán kevesen tudják, hogy Istenes Bence profi labdarúgó volt, a focival kereste a kenyerét. Vagy, hogy Eperjes Károly, a népszerű Szamóca a Videotonban futballozott, Balázs Pali pedig Békéscsabán, Nemcsák Károly (alias Vágási Feri) a Vasas öregfiúkban játszott bajnoki mérkőzéseket, Azurák Csaba a vb ezüstérmes Horvátországba jár fejleszteni futball tudását, Puskás Petinek az édesapja és nagyapja is focizott a színész válogatottban.

Ádáz csata várható a ripacsok és firkászok meccsén, amelynek nem is a futball értéke, hanem a szórakoztató jellege a meghatározó. Előre borítékolhatóak Rudolf Péter ördöngős cselei, Vecsei H. Miklós (Nemecsek, Rómeó) és a Szupersztárt is zseniálisan eljátszó Sándor Péter váratlan technikai megoldásai, vagy Szalóczi Pál, a népszerű bemondó bravúros védései.

Az meg különös bájt kölcsönöz az örökrangadónak, hogy ezúttal 2-2 hölgy is pályára lép. A színészeknél Keresztes Ildikó és Polyák Lilla az újságíróknál Demcsák Zsuzsa és Lipcsei Betta. Az első osztályú röplabdás Zsuzsa kikötése az volt, hogy 40 centiméteren belül senki nem közelítheti meg és egy gólt mindenképpen kell rúgnia, ami után jár neki a pincérek által a pályán felszolgált alkoholmentes koktél.

A jó hangulat – ebből is látszik – garantált, de ez még fokozható, hiszen a két szpíker a sajátos, vitriolos stílusáról közismert Hegyi Iván és Horti Gábor lesz. Vagyis leginkább talán tőlük, illetve beszólásaiktól kell tartaniuk a pályára lépőknek.

Az újságírók csapatában pályára lép főszerkesztőnk, Simon Krisztián is, így érthető módon szerkesztőségünket is foglalkoztatja az esemény, leginkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy többen lesznek-e most a stadionban, mint egy MTK-meccsen. A tippünk az, hogy többen.:))

A gálamérkőzés után még koncertet is rendeznek a szervezők: fellép Puskás Peti (énekes, színész) és a Füri Zenetér gyerekkórus, Sándor Péter (színész), Vecsei H. Miklós (író, a Vígszínház színművésze), Keresztes Ildikó énekes és musical színész, akik kortárs magyar pop és musical dalokat énekelnek 21:30-tól a stadionban.

Szeptember 7-én rendezik meg a Futball Éjszakáját, melynek keretében az országban 21 csapatnál nyílnak meg a stadionok Az egész világon egyedülálló kezdeményezéshez alapvetően NB I-es és NB II-es klubok csatlakoztak, de több, nagy múlttal rendelkező, alacsonyabb osztályú alakulatnál is lesznek foglalkozások. Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a résztvevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő a kezdési időpont és a befejezés, illetve a programok is különbözőek. A Futball Éjszakája központi helyszíne az MTK Budapest pályája, az Új Hidegkuti Nándor Stadion lesz.

Az érdeklődők a stadionok kulisszái mögé is betekinthetnek, így az öltözőkbe, a rehabilitációs helységbe, a fitneszterembe vagy akár a VIP szektorba is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási-, erőnléti-, mentálhigiéniai tanácsadójának vagy labdarúgó menedzserének tehetnek fel kérdéseket.

A futballszeretők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, így a szurkolóknak kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy például különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás gyakorlás) vagy bemutató edzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait. Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengó-parti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a klubok, s a legtöbb helyszínen villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.

A “Futball Éjszakája” programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg, a többi program korlátozás nélkül látogatható. A rendezvény belépődíja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

  • Megosztom