Szombaton újból Utcalimpia

Közel kétezer résztvevőt várnak a szervezők szombaton az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games-re (BUG).

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által támogatott, 2016-ban útjára indított rendhagyó sportesemény célja a városi sportolás népszerűsítése, a helyi sportközösségek támogatása és közösségteremtés.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta: a főváros azért segíti a BUG életben tartását, fejlődését, mert a budapestiek szeretik az eseményt. Hozzátette: a BUG kifejezetten olyan sportágakat vonultat fel, amelyek városi környezetben végezhetők.

“Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy vegyék igénybe a város sportra használható területeit, mert ezzel is javítják az életminőségüket” – hangsúlyozta.

A szervezők nevében Sticzay Péter arról beszélt, hogy az idén három helyszínen öt sportágban zajlanak majd az események. A Duna-átúszás 9 órától 12-ig tart, a futás 12-kor kezdődik a Citadellán, melyhez ezúttal a Magyar Öttusa Szövetség is csatlakozott, az úgynevezett laser-run (lézeres lövészetből és futásból álló) számmal. A Klauzál téren 10 órakor kezdődnek a csapatsportágak, a streetball és a kispályás foci küzdelmei.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó – aki második alkalommal vesz részt az eseményen – megemlítette: gyerekkorában a Klauzál téren rúgta az első góljait. Kifejtette: örül annak, hogy a Nagy Sportágválasztó és az Ötpróba mozgalom mellett a BUG-nak is az egyik “arca” lehet.

“Az én példám mutatja, hogy egy ilyen sportlétesítményekben nem túl gazdag városrészből is ki lehet emelkedni sportolóként” – mondta a pólós, aki fut majd a BUG-on.

Az eseményen ismert élsportolóként vesz részt Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó, valamint a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn, akik a Duna átúszására neveztek, míg Hrutka János és Lisztes Krisztián kispályás fociban lépnek pályára. A szombati eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

(MTI)

  • Megosztom