Szoftverrel segíti a digitális oktatást a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó

A Vodafone és a Mozaik Kiadó a tanév végéig ingyenes mozaBook hozzáférést és 5 szabadon választható digitális könyvet biztosít a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő mintegy 45 kistérségi iskola, összesen 1400 pedagógusa számára. Ezáltal ezekben a hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskolákban 13 000 diák tapasztalhatja meg a minőségi digitális oktatást – legyen szó akár tantermi, akár távoktatásról.

A Mozaik Kiadó a tavalyi év során több alkalommal is ingyenesen elérhetővé tette általános- és középiskolásoknak szóló médiatárát és könyveit, amelyet a Vodafone Magyarország hálózatán adatforgalom használata nélkül lehetett igénybe venni.

A Vodafone és a Mozaik Kiadó emellett 2020 októberében bevezette a Digitális Oktatás Csomagokat, amelyekkel az általános és középiskolás fiataloknak nyújtanak hozzáférést interaktív oktatási tartalmakhoz és könyvekhez. A szolgáltatás az otthoni tanulást és a digitális készségek fejlesztését kívánja segíteni.

A piacon egyedülálló konstrukcióval a szülők már havonta egy ebéd árának megfelelő összegért korlátlan hozzáférést kérhetnek gyermeküknek a Mozaik Kiadó digitális oktatási platformjához, melyen több ezer digitális oktatási tartalom érhető el. A Vodafone-nál 750 forintos havidíjjal elérhető Digitális Oktatás Csomag Alap mindamellett, hogy korlátlan hozzáférést biztosít ehhez az oktatási felülethez, 1 szabadon választott digitális könyvet is tartalmaz. A nagyobb csomagban, 2490 forintos havidíjért pedig 5 digitális könyv választható a választott évfolyam oktatási kiadványai közül.

A Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó most azért fogott össze, hogy a digitális oktatási tananyagok azokba a térségekbe is eljuthassanak, ahol nehezebben megoldható a digitális oktatás és adott esetben az otthoni tanulás. Az együttműködés keretében a Vodafone Alapítvány Digitális Iskola Programjában résztvevő közel 45, jellemzően kistérségi, hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskola összesen 1400 tanára igényelhet ingyenes hozzáférést a Mozaik Kiadó könyveihez és oktatási szoftveréhez, a mozaBookhoz.

Az interaktív táblára és tanári számítógépre optimalizált mozaBook oktatási szoftver nagy előnye, hogy egyaránt alkalmazható tantermi és otthoni környezetben. Tantermi környezetben a tanár látványos, interaktív elemekkel és 3D-s jelenetekkel színesített prezentációkat mutathat be az interaktív táblán, míg távoktatás esetén otthonról is megtervezheti az órákat és meg is tudja tartani azokat a mozaBook segítségével. A rendszer digitális könyvei a nyomtatott oktatási kiadványok szöveges és képi anyagát interaktívan használható 3D-modellekkel, videókkal, feladatokkal és tematikus eszközökkel teszik érdekesebbé. A mozaBook-on túl a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó 5 szabadon választható digitális könyvet is biztosít az tanároknak. A kedvezménnyel több, mint 13 000 rászoruló térségben élő diák tapasztalhatja meg a minőségi digitális oktatás kínálta lehetőségeket.

A Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó kedvezménye 6 hónapon át, egészen a 2020/2021-es tanév végéig vehető igénybe a Digitális Iskola Programban résztvevő tanárok számára.

  • Megosztom