Szlovéniában terjeszkedett a TV2 Csoport

Lezárult a tranzakció, a TV2 Csoport része október elsejétől a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV.

Miután minden szükséges jóváhagyást megkapott és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek is teljesültek, lezárult a tranzakció, amely értelmében a TV2 Csoport megvásárolta a Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. 100 százalékos üzletrészét a Telekom Slovenije-tól a 100 százalékban birtokolt TV2 Adria d.o.o. leányvállalatán keresztül. Így október elsejétől a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság hivatalosan a TV2 Csoport részévé válik. A Planet TV új CEO-ja Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lett, míg a COO pozíciót Spela Pirnat tölti be, aki 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója.

A Planet TV Szlovénia egyik legismertebb tévécsoportja, amely három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájával (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 6 százalékos főműsoridős közönségaránnyal büszkélkedhet.

Az akvizícióval három új, országos elérésű tévécsatornával bővül a TV2 Csoport portfoliója, és egyben nemzetközivé is válik, hiszen a Planet csatornái továbbra is a szlovén piacra sugároznak, szlovén nyelven.

A Planet TV új CEO-ja a 28 éves nemzetközi médiapiaci tapasztalattal rendelkező Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lesz, aki 2013 és 2014 között a szlovén csatorna CEO pozícióját elsőként töltötte be, míg a COO Spela Pirnat, aki korábban, 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója, illetve évtizedes tévépiaci tapasztalattal bír.

  • Megosztom