Szerelem korhatár nélkül

A világháló újra megpezsdíti az idősebb franciák szerelmi életét, egyre több társkereső oldal specializálódik erre a korosztályra. A Google-on is egyre gyakrabban használják az idősek találkozására utaló keresőszavakat.

A NetSenior.fr, a seniorproximeety.com, a senior-rencontre.com csak három példája azoknak a vállalkozásoknak, amelyek az őszülő találkozni vágyóktól várják a fellendülést. A Franciaországban piacvezető online társkereső portál, a Meetic szenior ügyfeleinek részaránya a teljes forgalomban megkétszereződött 2002 óta, amióta ez a cég egymáshoz kalauzolja a kereső szíveket – derül ki az MTI összeállításából. A Google portálon az idősek találkozására utaló keresőszavakat mind gyakrabban használják – mondta el a párizsi Le Figarónak Sébastien Marty, aki programot dolgozott ki az időskori társkereséssel foglalkozó webhelyek összehasonlítására.

 

A francia házassági statisztikák alátámasztják az idősek második fiatalságára vonatkozó egyéni tapasztalatokat. Miközben a házasságok száma 2005 és 2009 között 10 százalékkal csökkent, a 60 éven felüliek közötti frigyeké 17 százalékkal nőtt – olvasható az MTI beszámolójában.

  • Megosztom