Szeptemberben folytatódik az e-sport bajnokság

A Lenovo idén harmadik alkalommal hirdette meg a négy rendezvényből álló Legion Kupát. Az egész éven átívelő bajnokság során ezúttal is a legnépszerűbb e-sport játékokban, a League of Legends és a Counter-Strike: Global Offensive-ban mérhetik össze a versenyzők a tudásukat. A küzdelem szeptemberben Pécsen, majd novemberben ismét Budapesten folytatódik a kétmillió forint összdíjazású nyereményért.

A Lenovo Legion Kupa első állomását június 2-án, a budapesti PlayIT-en rendezték meg. A selejtezők során a LoL torna döntőjébe a WiLD by Lagardére Sports és a WonderStag Esports csapata küzdött meg egymással, a döntőt végül a WiLD by Lagardére csapata nyerte magabiztosan, két egymás utáni körben is győzelmet aratva. Délután a CS:GO döntőben az EDITKE és a ROG Warriors csapata mérte össze erejét. A verseny itt is két kör után eldőlt, az EDITKE csapat javára.

A versenysorozat második állomására Szegeden került sor, június 10-én. A délelőtt rendezett LoL verseny döntőjében a Vox Populi és a WonderStag Esports csapata mérte össze tudását. Ebben a kategóriában szintén két körös győzelemmel a WonderStag Esports csapata lett a bajnok, de a fordulók során az ellenfél is hősiesen helytállt. Délután a CS:GO mérkőzések során az IRÉNKE és a Game Agents csapata küzdött meg egymással. A verseny nem várt izgalmakat hozott, amelyből végül bámulatos párharc után a Game Agents csapata került ki győztesen.

Az idei szezon újdonságaként, a döntők közötti szünetekben a Lenovo Legion Honvéd E-sport Akadémia kiválóságai is megmutatták LoL és CS:GO tudásukat, showmatch-ek keretében.

A küzdelmek ősszel folytatódnak. Elsőként szeptember 15-én, Pécsen, majd november 17-18-án a budapesti PlayIT-en kerül sor a végső nagy döntőre, ahol a korábbi győztesek vívhatnak meg egymással a játékonkénti 1 millió forintos összedíjazásért.

Az őszi versenyek alkalmával a nagyszínpadi meccseken és döntőkön felül számos egyéb programmal és értékes nyereményekkel is várjuk a látogatókat. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Lenovo Legion E-sport színpad közvetlen szomszédságában található Lenovo Legion standon lehetősége lesz az elszánt e-sport játékosoknak összemérni CS:GO tudásukat sokak kedvencével, Abosi Barnival.

  • Megosztom