Szemléletváltás a nyomtatásban: a Kyocera az A4 felé mozdult el

Egy évtizede még alapigazságnak számított, hogy aki tartós nyomtatót akar, annak A3-as gépet kell beszereznie. A Kyocera A4-es nyomatatói és multifunkciós készülékei alaposan rácáfolnak erre az állításra, hiszen az üzemeltetési költségek, a teherbírás, a karbantartási ciklusok és a várható élettartam terén is felveszik a versenyt A3-as társaikkal. (x)

 

Az A4-es készülékek úgy lettek kifejlesztve, hogy a magasabb terhelésű munkacsoportok igényeit legalább úgy ki tudják szolgálni, mint az A3-as megfelelőik – viszont markáns a különbség a vételár tekintetében: az A3-as alternatíva durván fele-harmada. Érdemes tehát egy eszközpark optimalizálás során tervezni ezekkel a kisméretű, de komoly teljesítményű és magas teherbírású eszközökkel, amennyiben nem szükséges az adott területen A3-as méretű dokumentumok nyomtatása.

Mivel az A4-es készülék beégető hengere kisebb méretű, ezért annak felfűtéséhez is kevesebb energia szükséges – ez főként akkor válik fontossá, ha tudjuk, hogy minden lézernyomtatóban ez a komponens felel az energiaszükséglet jelentős részéért. Tehát nem csak a vételáron tudunk spórolni, de az üzemeltetés során felhasznált elektromos áram költségén is.

Az A4-es multifunkciós eszközök minden szolgáltatást biztosítanak: akár 60 oldalt nyomtatnak percenként, színesen szkennelnek, rendelkeznek kétoldalas dokumentumadagolóval, duplex egységgel, gigabites hálózati csatolóval, nagyméretű színes érintőkijelzővel, továbbá rendelhető hozzájuk kiegészítő papírfiók, wifi csatoló és merevlemez (SSD) is.

kyocerapr_kep

A közeljövőben megjelennek azok a modellek, amelyek a kiegészítők szintjén tovább csökkentik az A3-A4 gépek közötti eltérést. Prognosztizálhatóan néhány év múlva már csak az fog A3-as készüléket vásárolni, akinek A3-as méretű nyomtatási és másolási igénye ezt kifejezetten indokolttá teszi. Azoknál a felhasználóknál, akiknél az A3-as nyomatok száma 1-2 százalék, mindenképpen érdemes megfontolni a váltást, hiszen a Kyocera A4-es gépei kompromisszumok nélkül kínálnak költséghatékony és ésszerű megoldási lehetőséget. (x)

További információk: www.egyeletreszol.hu

  • Megosztom