Százötven új munkahely a Penny-nél

2017. október 17-én átadták a Penny Market Magyarország új veszprémi logisztikai központját. A létesítmény 10 hektáron, közel 9 milliárd forintból valósult meg. A régióban ez 150 új munkahelyet teremt. Az új logisztikai központ 60 üzlet áruellátásában működik majd közre, így lerövidül a szállítási idő, és a fenntarthatóság jegyében a károsanyag-kibocsátás is csökken.

 

Mostantól még gyorsabban és egyszerűbben jut el az áru a Penny Market hazai üzleteibe. A Magyarországon már több mint 20 éve működő diszkontlánc idén nyitotta meg 208. üzletét itthon, október 17-én pedig hivatalosan is átadták új veszprémi logisztikai központjukat. A beruházás 2016 októberében indult el a város peremén található Sepsiszentgyörgy utcában. A Penny a közel 9 milliárd forintból megvalósult új központja 150 munkahelyet teremt. Ez nem csupán a vállalat működésében nyit új korszakot, de erősíti a hazai gazdaságot, és növeli Veszprém vonzerejét is.

 

„26.500 négyzetméternyi raktárterületet kínáló harmadik logisztikai központunk most már lehetővé teszi számunkra azt, hogy Veszprémből optimálisan ellássuk nyugat-magyarországi üzleteinket” – hangsúlyozta Jens-Thilo Krieger, a Penny Market kereskedelemért felelős ügyvezetője.

 

A munkahelyteremtés mellett az új központ egyik legnagyobb előnye, hogy a diszkontlánc mostantól rövidebb idő alatt juttathatja el az itt tárolt élelmiszert, különös tekintettel a friss termékekre, mint a zöldség és gyümölcs, a környező települések áruházaiba. Ez amellett, hogy a szállítási idő megrövidülése miatt kisebb károsanyag-kibocsátást eredményez, a szolgáltatás minőségének javulásához is hozzájárul.

 

 

  • Megosztom