Százmilliókat osztanak hír- és magazinműsorokra

Újból pályázhatnak műsorkészítési támogatásra a helyi és körzeti rádiók és televíziók, a Médiatanács két pályázatot is hirdetett 300, illetve 500 millió forintos keretösszeggel.

A helyi és körzeti rádiók rendszeresen jelentkező hírműsorok, közérdekű szolgáltató- és tematikus magazinműsorok készítésére kérhetnek támogatást, amelyre a magyarországi és a határon túli szolgáltatók is pályázhatnak. A háromszáz millió forintos keretösszegű felhívásra négy alkalommal lehet jelentkezni 2020-ban, az első fordulóra a jelentkezési határidő április 2-a. Az igényelhető maximális támogatás hírműsoroknál kilencezer, a másik két műsortípusnál 45 ezer forint adásonként.

A Médiatanács meghirdette a rendszeresen jelentkező hírműsorok, illetve közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázatát is a helyi és körzeti televíziók számára. 2020-ban összesen ötszázmillió forintra lehet pályázni négy fordulóban, az első jelentkezési határidő április 16-a.

Az elnyerhető maximális támogatás a közéleti műsorokra adásonként ezúttal is hatvan-, míg hírműsorokra és kulturális magazinműsorokra negyvenezer forint, ami most sem lehet több, mint a tervezett összköltség kétharmada.

  • Megosztom