Százmillió év ment el appokra

Egészen elképesztő adatokat közölt az App Annie a mobilalkalmazások piacáról. A cég szerint 90 milliárd applikációt töltöttek le a különböző alkalmazásboltokból a múlt évben, míg a szoftverekből befolyt összeg elérte a 127 milliárd dollárt. Ami talán a legmegdöbbentőbb, 2016-ban a mobilfelhasználók összesen közel 900 milliárd órányi, vagyis nagyjából 100 millió évnyi időt töltöttek el az appokat használva.

 

Érdemes átböngészniük a nagy számok kedvelőinek az App Annie nevű piackutató cég tavalyi évre vonatkozó elemzését, mert elképesztő számokat közöltek arról, hogyan alakul a mobilalkalmazások piaca. A tanulmány szerint 90 milliárd applikációt töltöttek le a mobilosok a múlt évben, ez 13 milliárddal több, mint a 2015-ös adat. A növekedés 80 százaléka a kínai telefon tulajdonosoknak volt köszönhető, és persze a Pokémon Go őrület is alaposan megdobta a számokat a második félévben.

 

Az elemzésből az is kiderült, hogy megéri mobilalkalmazást fejleszteni, a programok készítői ugyanis 35 milliárd dollárhoz jutottak a múlt évben, ez 40 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Az alkalmazásboltok üzemeltetői az appokon belüli vásárlások és a reklámok után összesen 89 milliárd dollárt fizettek ki, míg a programok által generált teljes bevétel elérte a 127 milliárd dollárt.

 

A múlt évben a világ okostelefon tulajdonosai összesen közel 900 milliárd órányi időt töltöttek el az appok használatával. Ez nagyjából százmillió évnyi időt jelent, és 20 százalékkal múlta felül a 2015-ös értéket.

  • Megosztom