Százezres tömeget várnak a Campusra

Több mint százezer látogatót várnak az idei Campus Fesztiválra, amelyet július 18. és 22. között rendeznek meg a debreceni Nagyerdőben.

A tíz zenei színpadon és a többi helyszínen összesen 250 zenei program és hasonló nagyságrendű más program – színház, mozi, irodalmi beszélgetés, gyerek- és családi program – várja a fesztiválozókat – írja tudósításában az MTI Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgatót és munkatársait idézve. Az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján kiderült az is, hogy a Campus Fesztivál jóvoltából júliusban minden évben 10 százalékkal megnő a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégéjszakák száma Debrecenben.

A fesztivál helyszínét idén némileg kibővítették az Ady Endre sétány felé, és oda helyezték át a fesztivál főbejáratát is. A zenei programok közül kiemelték, hogy Debrecenbe érkezik a marokkói-holland DJ-producer R3hab, a brit drum and bass dj duó, a Sigma, és a Téglás Zoli vezette kaliforniai hardcore/punk Ignite is. A négynapos rendezvény legnagyobb sztárvendége az amerikai hiphop/R&B énekes, dalszerző, producer Akon lesz.

A külföldi sztárvendégek mellett kiemelt jubileumi műsorral készül Ákos, a Tankcsapda és Lovasi András, de Majka & Curtis, a Punnany Massif, a Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája, az Akkezdet Phiai, és a Brains is ott lesz a Nagyerdőben.

A Campus Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján ott volt Ákos, aki bemutatta ötvenedik születésnapjára a közelmúltban megjelentetett, Ákos50 – Visszaszámlálás című albumát, amelyet délután az érdeklődőknek dedikált a nagyerdei víztoronyban. Elmondta, hogy teljesen új repertoárral készülnek a Campus Fesztiválra, ahol a nagyszínpadon július 21-én “dörgedelmes rockműsorral” lépnek fel. A víztoronyban Ákos – Visszaszámlálás címmel fotókiállítás is nyílt.

  • Megosztom