Szavazásra buzdít a Libri

A Libri április és május között arra buzdítja az olvasóközönséget, hogy szavazzanak a kortárs magyar irodalomra. A 2016-ban alapított Libri irodalmi díjak kampánya a döntőbe került tíz kortárs magyar irodalmi alkotásra és szerzőikre hívja fel a figyelmet. Március végétől már a közönség is szavazhat, és kiválaszthatja kedvencét a tíz döntős közül. A díjak ünnepélyes átadógálája május 15-én lesz.

A Libri a kultúra elhivatott pártolójaként legfontosabb feladatának az olvasás népszerűsítését tartja, ezért hozta létre 2016-ban a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. A díjakat idén negyedszerre adják át, a díjazottak 2019-től már 2-2 millió forintot és 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

A díjakhoz tartozó kampány szlogenje: Büszkék vagyunk kortársainkra. A szlogen azt hivatott kommunikálni, hogy a mai magyar irodalmi élet olyan pezsgő és sokrétű, amire mindannyian büszkék lehetünk. A kampány során két fő kreatív jelenik meg; egy közös portré a Libri irodalmi díjak 10 döntős szerzőjéről, egy-egy egyéni portré mindegyikükről, valamint a 10 könyvről készült tematikus képek. A kreatívokon feltűnik még a Libri irodalmi díjakhoz készített, a Libri jelképeként használt L-betűs design. A kampány több lábon áll, egyaránt szólítja meg az olvasóközönséget online és offline felületeken. Jelen van a sajtóban, a Libri könyvesboltjaiban és social felületein, valamint megjelenik a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is.

A 10 döntős könyv: BARABÁSI ALBERT-LÁSZLÓ: A képlet című tényirodalmi alkotása, DRAGOMÁN GYÖRGY: Rendszerújra című novelláskötete, KEMÉNY ISTVÁN: Nílus című verseskötete, KRUSOVSZKY DÉNES: Akik már nem leszünk sosem című regénye, MÁN-VÁRHEGYI RÉKA: Mágneshegy című regénye, PINTÉR BÉLA: Újabb drámák című színműgyűjteménye, SIMON MÁRTON: Rókák esküvője című verseskötete, SZILASI LÁSZLÓ: Luther kutyái című regénye, SZVOREN EDINA: Verseim címmel megjelent novellái, valamint TAKÁCS ZSUZSA: A Vak Remény című verseskötete.

Szavazni a http://www.libri.hu/irodalmidij/ oldalon lehet, a szavazás elérhető desktopon, okostelefonon, illetve offline a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, ami a Libri irodalmi díjak 10 döntős könyvéből áll össze.

A szavazás 2019. március 21-től május 12-ig tart.

  • Megosztom