A Swisscom az Ericssont választotta

A Swisscom, Svájc piacvezető távközlési szolgáltatója az Ericssont bízta meg országos hálózatának teljes digitális átalakításával és továbbfejlesztésével, az országos Gigabit LTE – azaz Gbit/s sebességű – szolgáltatás és az 5G szolgáltatás 2018-tól, illetve 2020-tól kezdődő bevezetésével.

A Swisscom Gigabit LTE és 5G hálózata lehetővé teszi, hogy a svájci szolgáltató még magasabb szintű mobil-szélessávú szolgáltatásokat biztosítson ügyfeleinek. Így egyebek mellett ún. Massive Machine Type Communication (MTC) és a Critical MTC technológiákra épülő innovatív vállalati alkalmazásokat a gyártósorok automatizálása, az intelligens hálózatok, az intelligens mobilitás és a digitális egészségügy területén.

Az új megállapodás feltételeinek megfelelően az Ericsson folytatja a Swisscom mobil tevékenységeinek átalakítását a teljes távközlési felhő megoldáscsomagjának felhasználásával, amely a költséghatékonysággal, hatékonysággal és rugalmassággal kapcsolatos legújabb követelményeknek megfelelő hálózatszeletelési képességeket is tartalmazza. A hálózat fejlődése nagyobb kapacitást és rendkívül alacsony várakozási időt eredményez, és elősegíti az Ipar 4.0 technológia bevezetését Svájcban.

Az Ericsson és a Swisscom 2017 júniusában mutatta be az 5G hálózatszeletelésre és

NB-IoT technológiára épülő alkalmazásait, amelyek lehetővé teszik a vállalati folyamatok digitális átalakítását és a kritikus kommunikációs (Critical Communication) követelmények kielégítését. Ezek a technológiák a Gigabit LTE és az 5G technológiával együtt tovább erősítik a svájci gazdaság versenyképességét és hozzájárulnak az ország digitalizációjához.

A Swisscom bevezeti az Ericsson rádiós hozzáférési megoldásait, köztük a kis cellákat, továbbá maghálózati megoldásokat is alkalmaz, köztük a teljes Network Function Virtualization Infrastructure (NFVI), a virtualizált Evolved Packet Core (EPC) és a virtualizált IP Multimedia Subsystem (IMS) megoldáscsomagokat. A megállapodás hálózat-optimalizálási, tervezési, kialakítási és rendszerintegrációs szolgáltatásokat is tartalmaz.

Befektetés a „Digitális Svájcba”

Az Ericsson és a Swisscom jelenleg is komoly erőfeszítéseket tesznek a hálózat bővítése érdekében, hogy a szolgáltatás sebessége meghaladja az 1 Gbps-t. Első lépésben 2017 végére 11 svájci városban végzik el a szükséges fejlesztéseket. Közös céljuk, hogy egyre gyorsabb szolgáltatása legyen a svájci lakosságnak. Az ügyfelek emellett a növekvő hálózati kapacitás előnyeit is kihasználhatják. A Swisscom országos 4G hálózata jelenleg a lakosság 60 százaléka számára 450 Mbps, 80 százalék számára pedig 300 Mbps sebességű szolgáltatást biztosít.

A legfrissebb újdonságot a két cég „5G for Switzerland” elnevezésű programja keretében végzett tevékenységek befejezése és tényleges üzleti hasznosítása jelenti. A program során az Ericsson, a Swisscom és az EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) ágazati partnerekkel együttműködésben az 5G technológia és a Dolgok Internetee (IoT) nyújtotta lehetőségeket kihasználva különféle ipari alkalmazások kifejlesztését és tesztelését végzik.

  • Megosztom