Startuppereket képez az InnoEnergy

Az energetika, a körforgásos gazdaság, a mobilitás, a smart technológia, az energiatárolás, az energiahatékonyság, a megújuló energia iparágakban tevékenykedő, vagy egyéb, a fenntartható világ megteremtéséhez hozzájáruló fejlesztésekkel foglalkozó hazai startupok számára indít üzleti képzést az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával működő, a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztéseket támogató szervezet, az InnoEnergy magyar központja.

A 2020. január 31-én kezdődő díjmentes, angol nyelvű felkészítő célja, hogy az annak keretében megszerezhető csapat-és üzletfejlesztési, marketing, stratégiai tervezési ismeretek révén a vállalkozások növelhessék a versenyképességüket akár idehaza, akár a világ más pontján lépnek piacra. A budapesti PRIMER képzésre január 22-ig lehet jelentkezni, amit ha sikeresen elvégeznek a csapatok, akkor a due diligence átvilágítás eredményétől függően akár 100.000 – 150.000 eurós befektetést is kaphatnak az InnoEnergy Highway programjában.

„Várjuk vállalkozások, illetve a magánszemélyekből álló csapatok jelentkezését, miután ennél a képzésnél nem szükséges, hogy céggel rendelkezzenek az érdeklődők. Ugyanakkor a tapasztalataink azt mutatják, hogy azok számára lehet kiemelten hasznos és sikeres a PRIMER, akik az ötlet fázison túl vannak, és már gőzerővel dolgoznak azon, hogy megtervezzék a termékük, szolgáltatásuk piacra lépést” – hangsúlyozta a PRIMER képzést szervező InnoEnergy HUB Hungary vezetője, Dervalics Ákos.

Az ötnapos, összesen 40 órás elméleti és gyakorlati képzés során a startupok képviselői iparági szakértőktől, tapasztalt mentoroktól, vállalatvezetőktől kaphatnak iránymutatásokat, tanácsokat és láthatnak módszereket többek között arra, hogyan válasszanak, illetve valósítsák meg a számukra legmegfelelőbb üzleti modellt, miként alakítsák ki marketing, valamint piacorientált sales stratégiájukat, továbbá hogyan építsék fel a vállalkozásuk szakmai, jogi és adatbiztonsági hátterét. A PRIMER kitér a személyes készségek erősítésére is, így a prezentációs, illetve a vezetői képességek fejlesztése szintén a program részét képezi.

A foglalkozássorozatot Demo Day zárja, amelyen a startupok bemutatják egymásnak a vállalkozásaik továbbfejlesztésének jövőbeni irányait, lehetőségeit piaci körülmények közt.

A PRIMER képzésre a PRIMER by InnoEnergy oldalon január 22-ig lehet jelentkezni.

  • Megosztom