Startupközpont nyílik a Millenárison

Július 9-én nyitja meg kapuit a Millenáris Startup Campus, a régió legnagyobb közösségi irodája. A startup-ökoszisztéma új közösségi helye a Millenárison kapott helyett, itt lehet bérlés formájában igénybe venni a különféle szolgáltatásokat.

A kormánydöntésnek megfelelően 1,7 milliárd forintos keretösszegből valósult meg a Millenáris C és D épület teljes gépészeti felújítása és a Campus iroda infrastruktúra kialakítása, berendezése, valamint a park revitalizációja.
A projekt megvalósítása során a hatályos jogszabályoknak megfelelően, beszerzési és közbeszerzési eljárások során választották ki a beruházókat. Az üzemeltetés alapvetően a Millenáris tevékenységébe tartozó feladatkör, melynek ellátása bizonyos szakterületeken külső partnerek bevonásával történik. Értékesítés és irodamenedzsment területen kiemelt partnerük például az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért.

A kapacitásról azt tudtuk meg, hogy 180 fő tud dolgozni a Corworking térben. A Campusban 17, összesen 82 férőhelyes iroda érhető el, továbbá 7 tárgyaló, valamint 98 úgynevezett úszó asztal (ami azt jelenti, hogy az éppen szabad asztalnál folyik a munkavégzés).
A Campus hivatalosan július 9-én nyit, de mint jelezték, ez év végéig tesztüzemben működnek és a bérlők visszajelzései alapján finomítják a működésüket. A bérlői szerződések megkötése folyamatban van, a nemrég tartott nyílt napot nagy érdeklődés övezte. Jelenleg az irodabérlés és a dedikált asztal (vagyis konkrét asztalra vonatkozó bérlés) a legkeresettebb szolgáltatási csomag – írta az mfor.hu.

  • Megosztom