Sportos portálokkal erősített az Atmedia

A nemzetközi sportmédia két meghatározó hírportálja csatlakozik 2020. január elsejétől az Atmediához, miután a Motorsport Networkhöz tartozó Motorsport.com és a Motor1.com is a magyar multimédiás kereskedőházat választotta hirdetési felületeik értékesítésére. A kereskedőház ezzel nemcsak a sport tematikájú portfólióját erősíti, hanem a hirdetők számára fontos férfi olvasói elérést is szélesíti.

Az Atmedia minden üzletágában folyamatosan bővíti portfólióját, az idén és jövőre a digitális üzletág stratégiai fejlesztése különös hangsúlyt kap. A két motorsport weboldallal pedig tovább bővül a kereskedőház eddigi sport tematikájú online portfóliója (M4sport.hu, eurosport.hu, alapjarat.hu, boxtv,hu). Az Atmedia egyébként tavaly év elején indította el a digitális üzletágát, amely a DKT júliusi mérési adatai alapján az átlagos napi egyedi felhasználók (average daily real users / egyedi látogató és oldaletöltés) tekintetében már a 4. legnagyobb az online kereskedőházak között – derül ki a társaság közleményéből.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a globális és az itthoni médiapiacon is meghatározó sport tematikájú hírportálok választották vállalatunkat. Multimédiás kereskedőházként minden üzleti szegmensben a lehető legnagyobb piaci lefedettségre és a hirdetői igények teljes körű kiszolgálására törekszünk. A motorsport piacvezető weboldalainak csatlakozásával pedig jelentősen nő a vállalatunk által a hirdetőknek kínált férfi olvasói elérés” – jelezte Guttengéber Csaba, az Atmedia ügyvezetője.

A Motorsport.com 1994-ben indult és mára a motorsport iránt érdeklődő olvasóknak 21 különböző kiadást 15 nyelven kínál. A globális médiavállalat az online motorsport tematikájú szerkesztőségek között piacvezető tartalomszolgáltató. A Motor1.com az új és használt autók vásárlóinak kiemelt felülete, de emellett érdekességeket, újdonságokat, friss híreket is kínál az autóipar területeiről. A tematikus oldal 11 verziója 9 különböző nyelven olvasható és érhetőek el. A tematikus szerkesztőségek tulajdonosa a nemzetközi médiavállalat, a Motorsport Network, amely híroldalai 81 országban érhetők el, 15 nyelven, és a havi oldallátogatottsága 336 millió.

A két autó és motorsport tematikus magyar oldalt havonta összesen több mint 300 000 egyedi látogató keresi fel, ami 5,2 millió oldalletöltést generál. A Motorsport.com olvasók által keresett témái: Formula1, Forma E és Moto GP. A Motor1.com legolvasottabb rovatai: elektromos autók, aktuális piaci hírek, újdonságok.

  • Megosztom