Sportfogadási oldalt indít a Szerencsejáték Zrt.

Tavaly az előző évhez képest 15 milliárd forinttal több, 180 milliárd forintot meghaladó forgalmat és több mint 8 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el a Szerencsejáték Zrt., amely sportfogadási oldalt indít, és megújítaná a Kenót és a Luxort is.

Az idén a társaság – kiszűrve a múlt évi nyeremény-felhalmozódásból származó többletbevételt – 170 milliárd forintot meghaladó bevételre számít. A lottójátékok iránti érdeklődés csökken, ennek ellenére a bevétel jelentős része az ötös lottóból származik – írta a profitline.hu.

A tipmix és a kaparós, főleg a tavaly bevezetett az ezer forintos sorsjegyek forgalma nőtt számottevően – mondta Szentpétery Kálmán, a cég elnök-vezérigazgatója. Arra a felvetésre, hogy miért volt szükség Andy Vajna cégének 25 százalékos tulajdonrészét megvásárolni a Tropicana Casinóban, Szentpétery Kálmán utalva arra, hogy különben a casino bezárt volna, azt mondta: “Úgy gondoltuk, hogy cégünk inkább felvállal 200-300 millió forint veszteséget – ráadásul belátható időn belül ezt meg is szüntetjük – azért, hogy az állam 1-1,5 milliárd forinttal beljebb legyen”.

A január elsején életbe lépett módosított szerencsejáték-törvényről a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette: “Nem képez koherens rendszert, csupán toldozták-foldozták a korábbi szabályozást”. Ráadásul hátrányos helyzetbe hozza az állami tulajdonú társaságot. Magyarázatként hozzáfűzte: internetes kártyajátékot elméletileg már külföldi székhelyű cég is indíthat 20 százalékos játékadó teherrel, a Szerencsejáték Zrt.-nek viszont a játékadón kívül innovációs járulékot és iparűzési adót is kell fizetni, ami összességében 50 százalékos adóterhet jelent.

Az idén a társaság új sportfogadási oldal indítását tervezi az interneten, és ebből 2012-ben néhány milliárd forint bevételt remél. A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszámolt arról is, hogy megújítják a Kenót és a Luxort, és a szeretnének részt venni egy európai lottójáték és egy páneurópai totó indításában. A hirdetésekre, műsorkészítésekre vonatkozó kérdésre Szentétery Kálmán úgy válaszolt: “Valóban milliárdokat költünk el, és közbeszerzés nélkül, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy nincs is utóbbira vonatkozó kötelezettségünk”.

 

  • Megosztom