Spielberggel is összefog az Apple

Steven Spielberg is közreműködik az Apple saját videós tartalmainak előállításában, egyelőre egy tízrészes sorozat készül az együttműködés keretében. Az Apple összesen egymilliárd dollárt költ arra, hogy egy jelentős részt kihasítson a streaming videószolgáltatások piacából.

 

Azt már akkor sejteni lehetett, hogy az Apple nem aprózza el a saját videós tartalmak előállítását, amikor bejelentették, hogy a Sony-tól átcsábítottak két, ismert tévés szakembert, Zack Van Amburgöt és Jamie Erlichtet. Most azonban az is kiderült, hogy egy újabb, igazán nagy név csatlakozik a projekthez. A The Wall Street Journal arról ír, hogy az Apple-nek sikerült megállapodnia Steven Spielberggel, és a rendező, producer egy 80-as években futott sci-fi sorozatát, a horror elemektől sem menten Amazing Stories-t újítják fel.

 

Spielberg a beszámoló szerint executive producerként vesz részt a munkálatokban és saját cége, az Amblin Television, illetve a Comcasthoz tartozó NBC Universal is részt vesz majd a gyártásban. Az Apple egyelőre tíz epizódot készített a felújított szériából, részenként ötmillió dolláros büdzsével.

 

Ez az összeg egyébként aprópénznek számít ahhoz képest, hogy mennyit szán a cég arra, hogy betörjön a sreaming fizetős videószolgáltatások piacára. A The Wall Street Journal korábbi beszámolója szerint egymilliárd dolláros költségvetéssel vág bele a projektbe a társaság. Persze így sem lesz könnyű helyzetben, hiszen a Netflix ennél jóval többet költ évente saját tartalom előállítására – tavaly például 7 milliárd dollárt fordította erre a célra -, de a Hulu és az Amazon is kemény vetélytársnak tűnik.

  • Megosztom