Sokat spórolhatunk az új szabályokkal

A július 1-én érvénybe lépett eIDAS rendelkezés az unió területén egységesíti az elektronikus aláírások szabályozását: közösen elfogadottakká váltak az elektronikusan aláírt dokumentumok az Unióban.

 

Az elektronikusan aláírt e-számlákat, pdf szerződéseket vagy más dokumentumokat egységesen el kell fogadni az uniós tagországokban, pontosan úgy, mintha papír alapon, kézzel aláírt dokumentumot küldtünk volna.

 

„A magyar vállalkozások többségét is helyzetbe hozhatja az új szabályozás és egységesítés. Mostantól a hazai cégek még könnyebben tudnak együttműködni külföldi partnereikkel, gyorsabbá, átláthatóbbá és olcsóbbá tehetik az üzletmentet.” – mondta el Molnár Ferenc, a NETLOCK ügyvezetője. „Hiszünk a digitális evolúció erejében és azt szeretnénk, hogy egyre több magyar vállalkozás értse meg, hogy milyen versenyelőnyökkel jár az eddig papíron zajló folyamatok átterelése a digitális világba” – tette hozzá a szakember.

 

Milyen versenyelőnyöket kínál az egységesítés a magyar vállalatoknak?

· Lerövidül az átfutási idő, hiszen az üzleti dokumentumokat e-mailen küldhetjük és nem postán.

· Biztonságosabbá válik a folyamat, a dokumentumok nem veszhetnek el a postázás során, nem sérülhetnek meg olyan könnyen, mint a papírra nyomtatott okiratok.

· Megszűnnek a térbeli akadályok és a szabadságok sem akaszthatják meg az ügymenetet: mivel az aláírás számítógépen történik, adott esetben az aláíró az irodától távol laptopján is aláírhatja a szükséges dokumentumokat.

· Sőt, a legújabb technológia arra is módot ad, hogy akár okostelefonon írjunk alá.

· Poros dosszié helyett tablet: biztonságosabb és olcsóbb a digitális dokumentumok kezelése, egyszerűbben, kattintásra visszakereshetővé válnak az okmányok, szerződések.

· A postai nyitvatartási időn kívül – akár hétvégén – és minden plusz költség nélkül is eljutnak a dokumentumok a címzettekhez.

  • Megosztom