Snookerlegendával erősít az Eurosport

Ronnie O’Sullivan, a sportág egyik legnagyobb ikonja további három évig lesz látható szakértőként az Eurosport képernyőjén, miután a Discoveryhez tartozó sportcsatorna egyezséget kötött a snookerlegendával.

A rendkívül gyors, támadó szellemű játékstílusa miatt Rocket becenévre keresztelt ötszörös világbajnok már a 2019-es sheffield-i snooker világbajnokság idején a világklasszisokból álló szakértői csapatot fogja erősíteni.

A világelitbe tartozó játékos ezen kívül részt vesz egy exkluzív 60 Second Pro elnevezésű minisorozatban, amelyet az Eurosport analóg és digitális csatornáin lehet követni a bajnokság ideje alatt, ahol O’Sullivan a játék legfontosabb elemeit fogja boncolgatni – kezdve a tökéletes ’break’-től egészen a golyók megfelelő meglökéséig.

Sullivan a hatszor világbajnoki döntőbe jutó Jimmy White-hoz, korábbi profi snookerjátékos Neal Foulds-hoz, valamint Colin Murray és Andy Goldstein műsorvezetőkhöz, és a sheffieldi Crucible Színházból helyszíni riportokkal jelentkező Rachel Casey riporterhez csatlakozik majd a világbajnokság idejére, amely idő alatt a legizgalmasabb snookerakciókat fogja elemezni társaival. Profi snooker guru, Chris Henry – aki Shaun Murphy, Ding Junhui és Stephen Hendry snookerjátékosok edzője volt – szintén hozzájárul majd az Eurosport közvetítéshez egyedi meglátásaival arról, hogy mi zajlik a játékosok fejében a 17 napos világbajnokság alatt.

A több mint 150 órányi élő közvetítés, amely a selejtező bajnokság fénypontjait, legizgalmasabb snookerakciók visszajátszásait mutatja be kizárólag az Eurosporton, az eurosport.com oldalon, valamint az Eurosport App-on lesznek elérhetők. Mire a 42. világbajnokság véget ér, már mintegy 300 órányi felvétel lesz megnézhető az eseményről. A közvetítéseket Dave Hendon vezeti majd.

Az Eurosport 2000-ben közvetítette először a snooker világbajnokságot, és teszi ezt 2003 óta folyamatosan. A csatorna 2016-ban vált a snooker közvetítés otthonává, amikor egy tízéves megállapodást kötött a Snooker Világszövetséggel az összes fontosabb bajnokság, mint például a Home Nation Series, Masters és a világbajnokság közvetítéséről.

  • Megosztom